2020: To bo Lunino leto velikih priložnosti in novih začetkov

Shana Flogie, napoved za 2020.

3.1.2020 ob 5:30 | Foto: GettyImages, Dejan Javornik | Avtor: Shana Floige (revija Suzy)

2020: To bo Lunino leto velikih priložnosti in novih začetkov

Leta 2020 bomo priča redki planetarni povezavi, ki predstavlja konec 20-letnega cikla in začetek nove dobe. Jupiter, planet obilja in sreče, Saturn, učitelj postavljanja meja in discipline, ter planet transformacije in obnavljanja Pluton se bodo večji del leta zadrževali v kozorogu. Njihova dinamika vas bo gnala, da boste ambiciozni, osredotočeni, disciplinirani in usmerjeni v dolgoročne cilje.

Po drugi strani se lahko počutite omejene in obremenjene z odgovornostjo. Na svetovni ravni bo nekaj usklajevanja vlad, zavezništev in ​​političnih teženj. Uran, planet inovacij in revolucije, hkrati ostaja v biku, Neptun, zaveznik sanj in zablod, pa v ribah. Oba delata pozitivni aspekt na kozoroga, zato nam lahko pomagata z neodvisnimi in inovativnimi prijemi (Uran), pri čemer nas vodi intuicija (Neptun).

Poleg Merkurjevega obrata v retrogradno fazo v dvojčkih bomo doživeli tudi retrogradnost Venere, ki bo opozarjala na to, da pazite, kaj govorite, ali pa boste morali na koncu požreti besede. V tem letu bo retrograden tudi Mars, planet akcije in moči. Ta bo v svojem domu, v ovnu, zato bo tudi veliko agresije. Doživeli bomo zaključek mrkov na osi rak-kozorog in začeli serijo mrkov na osi dvojček-strelec, ki bo postavila v ospredje aktivnost, komunikacijo in ideje. Leto bomo sklenili z Jupitrom in Saturnom, ki bosta decembra 2020 vstopila v vodnarja, se odmaknila od kozorogove tradicionalne prevlade k nekonvencionalnemu in revolucionarnemu. Leto 2020 torej prinaša veliko prestrukturiranja na družbeni in socialni ravni, veliko se boste ukvarjali s statusom, tako osebnim kot poslovnim.

Cesar, arhetipski vladar leta

Arhetip cesarja odpira cikel ustvarjalnosti in vodstva. Naslednja leta so odlična za izgradnjo trdnih temeljev. Zavedati se boste morali svojih voditeljskih sposobnosti, posebno pri novih podvigih. Hkrati boste odkrivali vzorce, ki jih nezavedno ponavljate. Največ izzivov bo povezanih z močjo, uspehom in samozavestjo. Če teh vrlin nimate ali šepajo, bo to leto lekcij. Dokler se vzorcev ne zavedate in odpravite škodljivih navad, ki omejujejo vaše voditeljske sposobnosti, boste doživljali preizkušnje. To je čas za prevzemanje avtoritete, ne pa za uklanjanje. Učili se boste prevzemati odgovornost zase in za svoje življenje.

 

Arhetip cesarja je jang vidik, ki vas bo usmerjal v aktivno delovanje in vas postavil v ospredje. Zdaj ne boste več zadovoljni s tem, da še naprej capljate v drugi vrsti, slepo kimate in sledite, ker bo čas, da stopite na oder in začnete vladati. Mogoče boste začutili potrebo po selitvi ali spremembi, potovanju, novih potezah ali odpiranju novih življenjskih področij. Nikakor se ne smete predati – vzpostaviti morate svojo avtoriteto in se postaviti zase.

​Odnos z očetom in avtoritetami

Leto bo kot nalašč za razčiščevanje odnosa z očetom ali očetovskimi figurami in ukvarjali se boste s svojim statusom. Zdaj vas ne bo nič več odvrnilo od prevzemanja vodilnih položajev. V letu cesarja vam bodo šla dobro od rok tudi pogajanja, kar izkoristite za razreševanje napetosti z ovni ali postavljanje razmerij z njimi na nove tire. Če ste v mesecu ovna nekaj začeli, bo v temu letu čas, da stvari speljete do konca. Dovolj bo čakanja ter prelaganja obveznosti na jutri.

Za moške je čas ugoden za očetovstvo oziroma za odločitev, ali si ga želijo.

Lahko tudi ustanovite podjetje ali začnete ustvarjati zase, lahko boste veliko na poti in boste prevzeli odgovornost za pomembne stvari, ljudi in za svoje življenje.

Shana Flogie. Foto: Dejan Javornik

Lunino leto

Astrološko se je končalo leto Merkurja in vstopamo pod vladavino mogočne, mistične in intuitivne Lune. V srednjem veku so jo prikazovali kot Fortuno oziroma arhetip kolesa sreče, ki označuje vzpone in padce. Krog predstavlja pot usode, na njej pa se izmenjajo tako srečni kot nesrečni trenutki. Arhetip sporoča, da lahko ravnovesje dosežemo tako, da zagospodarimo nad svojimi strastmi. Tako kot kolo sreče se tudi Luna nenehno spreminja in nas opominja, da je življenje nepredvidljivo.

Vladar Lune je število 2, ki vlada raku. Stres in izzivi se bodo v tem letu izražali na občutljivih organih: srcu, pljučih, prsih in krvi. Dvojka je število odnosov, ki nenehno išče ravnovesje med posameznikom in partnerjem. Prevzeti boste morali odgovornost ali se postaviti zase, pri tem pa lahko doživljate različna čustva. V tem letu vas lahko ločitve močno prizadenejo, težko utegnete prenašati tudi osamljenost. Energija dvojke vas bo usmerjala, da boste posrednik med sprtima stranema, ker boste vedno našli pot k spravi.

V tem letu boste tako največ naredili v odnosih, saj se lahko začnete učiti sodelovanja in prilagajanja.

​Planeti v kozorogu

Največje preboje v 2020. bosta prinesla Saturn in Pluton v kozorogu, ki bosta na istih stopinjah, sredi leta se jima pridruži Jupiter, ob koncu leta pa se srečata Jupiter in Saturn v revolucionarnem vodnarju.

Vpliv povezanosti Saturna in Plutona se bo stopnjeval in svet bo doživel globoko preobrazbo. Natančna konjunkcija med njima bo 12. januarja v kozorogu in vas bo prisilila v prevzemanje odgovornosti za svoje življenje in odločitve. Če pogledamo v zgodovino, vidimo, da je vez med Saturnom, planetom discipline, reda in strukture, in Plutonom, planetom transformacije, že v preteklosti močno vplivala na mednarodne odnose, povzročila spore, povečala nasilje in prinesla številne travmatične dogodke od recesije do vojn, depresij in revolucij.

Ljudje na oblasti in ideja moči bodo pod drobnogledom in prisiljeni v preobrazbo. Pluton je povezan z močjo, deluje na notranji, senčni jaz in v globini duše. Pomaga, da kopljemo globlje, da bi našli in vstopili v svojo pristno moč. Ob poravnavi s Saturnom bosta ustvarila svojevrstno kozmično nevihto, ki vam bo pomagala, da se prebudite in preoblikujete življenjsko strukturo. Dobili boste priložnost, da spremenite svoj odnos do denarja in moči.

Jupiter in Pluton

Konjunkcija med Jupitrom in Plutonom v kozorogu se bo dovršila 4. aprila, 30. junija in 12. novembra in leto zaznamovala kot obdobje regeneracije in ozdravitve. Pluton je planet prenavljanja, smrti in ponovnega rojstva. Obnovila se bo zapuščina gospodarstva in politike ter utirala pot novim začetkom. Ljudje bomo čutili notranji impulz za težnjo k uspehu in dosežkom. Ljudje, obsedeni z močjo, bodo razkrinkani in prikrita resnica bo prišla na plan.

Tudi retrogradni Mars v ovnu in Uran v biku bosta s silovito aktivno energijo spodbujala korenite spremembe ter uvedla nove možnosti v svetu financ in ekologije.

​Jupiter in Saturn

Vsakih dvajset let se Jupiter in Saturn združita. Tak astrološki prehod smo imeli leta 2000, zdaj se bo ponovil. Poravnava Jupitra in Saturna v vodnarju se bo zgodila 21. decembra 2020. Planeta sta sicer velika vladarja zgodovine, saj sta ključna za naše povezovanje in medsebojno vplivanje z zunanjim, socialnim in družbenim svetom. Ta aspekt bo prinesel velik premik družbenega življenja vseh narodov. Zamenja se tudi znamenje in s tem element: iz zemlje (kozorog) v element zraka (vodnar), kar pomeni premik od materializma k novim idejam, informacijam, tehnologiji, enakosti in zavedanju o naravi, ki bo verjetno zaznamoval konec velikih sil in morda odražal odmik od prevladujočih elementov zemlje, kot so težka mehanizacija, fosilna goriva, kapitalizem in velika industrija.

Ljubezen in Venera

Leto vas lahko popolnoma preseneti, saj vam bo prineslo spremembe v ljubezenskem življenju. Profesionalno bo ena od stvari, ki jih počnete, dobila zagon na novi ravni, z ​​izjemnimi finančnimi koristmi. Prijavite se na nove tečaje, izboljšajte različne veščine, pojdite na počitnice, poiščite novo službo. Sami morate poskrbeti zase, samo tako boste izboljšali tudi odnose, ker boste lahko potem poskrbeli za druge!

Priložnosti vam bodo prinašali starejši moški. 

Venera bo vse leto podpirala vsa astrološka znamenja. Srečni boste, saj bo vaša pozornost usmerjena v razmerje. Če želite začeti dolgoročno zvezo, imate zdaj vse možnosti za uspeh! Če pa si želite le spogledovanja, je tudi za to pravi trenutek. V tem letu bi morali resno razmišljati o ​​stabiliziranju svojega ljubezenskega življenja, posebno če niste zadovoljni s tem, kako se stvari odvijajo.

Če želite biti v svobodni zvezi, ne pozabite, da ima poroka tudi dobre plati. Naučite se, kako slediti svojim zanimanjem. V drugem delu leta boste lahko spoznali očarljivo osebo, vendar se v tistem trenutku morda ne boste zavedali, kako pomembno je to srečanje v resnici. Potem se bodo stvari hitro razvijale. Zaljubili se boste do ušes, najverjetneje v mlajšega od sebe, vsaj v duhu. To bo oseba, s katero boste lahko imeli zelo zanimive pogovore in odnos bo lahko čustveno napredoval v globine.

​Komu se bo največ dogajalo

Leto 2020 prinaša obilico novic za rake in strelce, ki se bodo lahko zbližali z družino in končno našli nekoga, na katerega bodo lahko računali. Samski škorpijoni boste srečno zaljubljeni, saj boste spoznali ljudi, s katerimi boste lahko vzpostavili tesne odnose. V 2020. bo glavni interes vodnarja ljubezen, čustveni odnosi pa bodo izjemno harmonični. Med avgustom in oktobrom boste lahko čutili močnejšo čustveno povezanost s partnerjem. Stabilni pari pa boste lahko razmišljali o tem, da bi imeli otroka, in odločitev bo sledila aprila.

Od 13. maja do 25. junija bo Venera retrogradna v dvojčkih. Proces v tem času bo razumevanje karmične poti, ki je vezana na vse erotične in ljubezenske stike.

V temu času bo v partnerstvih ključno vlogo odigrala karma. Vsakdo izmed vas se lahko sooča z novim odkritjem ali lekcijo v odnosu, ki jo lahko zadajo dogodki ali osebe, s katerimi se srečujete in vam prekrižajo pot. Lahko spoznate nekoga, povsem nepričakovano, morda se noro zaljubite ... Drugi greste lahko ponovno skozi proces celjenja zlomljenega srca v ljubezenskem odnosu z nekom, s katerim vam prej ni uspelo. Ljubimci iz preteklosti se lahko nenadoma vrnejo v vaše življenje. Celo ljudje, za katere si nikoli niste mislili, se vam lahko zdijo bolj privlačni. Venera je planet ljubezni, ampak tudi poželenja, strasti in spolnosti. Predstavlja vaše želje, hotenje, in vse to lahko v tem obdobju ustvarja skušnjavo okusiti prepovedano sadje.

Vedite samo, da ni vse rožnato in pravljica, čeprav bi se na prvi pogled lahko tako zdelo.

Leta 2020 boste strelci in dvojčki pripravljeni na uresničitev načrtov, kajti poleti bo aktivirana nova karmična os v teh znamenjih.

Kariera

Če se soočate z vprašanji, povezanimi s službo, vedite, da se bo v prvih mesecih leta 2020, po vašem potovanju ali selitvi, vse rešilo ter se postavilo na prave tire. Vsekakor bo priložnost spodbudna in bo podprla vse vaše prizadevanje. Dobro je, da veste, da pri delu ne izražajte svojih mnenj, saj se z njimi ne bodo vsi strinjali. Tako se lahko izognete nepotrebnim sporom. Poskušajte ne izstopati in do pomladi še sledite drugim. Maja in junija se bo s pomočjo podpore Jupitra vaš poklicni status stabiliziral, lahko boste zadovoljili svoje ambicije in naredili pomemben napredek pri uresničevanju velikega projekta. Pred vami se odpira eno najboljših obdobij v življenju in koristno bi bilo dobro premisliti, preden ukrepate.

V drugem delu leta boste zelo motivirani za uspeh. Saturn bo spodbudil rake, naj ne iščejo več samo petminutne slave. Vodnarji boste imeli izjemno povečano delovno sposobnost. Ne boste se dolgočasili ali počeli neuporabnih stvari. Ljudje se bodo na splošno osredotočili na svoje cilje in si prizadevali vztrajati in doseči želeno ter dobili nagrade. Proti koncu leta 2020 bodo ribe bolj učinkovite in podjetne, dobra novica pa je, da bodo znale spodbuditi k zmagi tudi svojo ekipo.

Denar

V začetku leta 2020 boste morali sprejeti pomembne finančne odgovornosti. Izkoristite to, da pokažete svoje sposobnosti, in vedite, da ste popolnoma zmožni uspešno izvesti pogajanja in skleniti pogodbe.

Lahko spremenite svoj odnos do denarja in moči. 

2020. bo prineslo spremembe tako na osebni ravni kot na profesionalnem področju. Vaše prizadevanje pri delu bo zdaj prepoznano in vam bo prineslo nesporne koristi. Kozorogi in tehtnice ste med srečnimi zodiakalnimi znamenji v tem letu, ki bodo imela podporo pri karieri in profesionalni izpolnitvi. Letos se boste kozorogi razvili in v celoti izkoristili svoje talente. Prvih osem mesecev vam bo dalo priložnost, da vzpostavite nešteto stikov na vseh življenjskih področjih, se spoprijateljite in razvijete trajne odnose. Marca se bo v kozorogu zgodil poseben tranzit, ker bosta planet sreče Jupiter in planet sprememb Pluton poslala svoje koristne žarke na najpomembnejše področje vašega življenja: na vaš dom in družino.

Za device in tehtnice bo lahko dedovanje sprožilo veliko motečih vprašanj, zato je priporočljivo, da ostanete oprezni, da ne bi bili prikrajšani za tisto, kar vam pripada. Dobro bi bilo, da vprašate za nasvet pravnika ali astrologa.

Vaše možnosti za dobre finančne transakcije ali poslovanje z nepremičninami se bodo povečale. Prva polovica leta je idealna za prenovo doma. Vendar pazite, da ne boste presegli proračuna in zašli v dolgove!

Začetek julija 2020 bo prinesel občutljivo in nestabilno finančno obdobje. V tem času zmanjšajte stroške in se oborožite s potrpljenjem, medtem ko čakate na boljše dni.

Do septembra lahko sklenete več donosnih poslov. Poleg tega se bo poslovno srečanje izkazalo za koristno pri stabilizaciji vašega finančnega stanja. Pri igrah na srečo so tudi velike možnosti za uspeh.

Raki in vodnarji boste pripravljeni zastaviti vse, kar imate, da bi v resnično kratkem času pridobili veliko denarja. Zaradi posebne pomoči Neptuna tudi v zadnjem delu leta 2020 ne boste deležni neuspeha in boste verjetno sklenili dober posel.

Zdravje

Zvezde ne bodo prizanašale zdravju ovnov in rakov. To velja že od začetka leta 2020. Zato je zelo priporočljivo, da izberete primerno dieto, se razstrupite ter pomagate jetrom in drugim notranjim organom, ki so preobremenjeni. Prenehajte kopičiti kilograme in uredite svoje nezdrave prehranjevalne navade. Še posebno diabetiki morajo zdaj dobro skrbeti za zdravje! Lahko se pojavijo migrene ali težave z zobmi. Pazite nase in poskusite nadzorovati tesnobo. Spomladansko obdobje bo blagodejno vplivalo na zdravje, a vseeno naredite nekaj za preventivo. Ne tvegajte in ne pozabite, da čeprav so nekatere bolezni redke, obstajajo.

V drugem delu leta 2020 bi prav sprostitev, humor in uravnotežena prehrana morali odpraviti nenadne valove izčrpanosti, ki vas že nekaj časa pestijo.

V zadnjem delu leta bo zdravstveno stanje vseh znamenj na splošno dobro. Pozorni bi morali biti na vpliv Plutona, ki ni dobro postavljen. Čeprav vam ni treba skrbeti, boste občasno vseeno čutili, da ste v najboljši pripravljenosti, vaša telesna in duševna vzdržljivost pa se bosta zmanjšali. Priporočljivo je, da jemljete prehranska dopolnila, vaša prehrana pa naj vsebuje manj mesa in več zelene zelenjave.

​Zmagovalci leta

Poglejmo, kaj bo, ko se bodo srečali v kozorogu Jupiter, Saturn in Pluton, komu največ prinašajo.

Vrsta sprememb se bo odvila v življenju kozorogov, ki bodo imeli finančne koristi. Samski ovni in škorpijoni se bodo lahko v drugem delu leta zaljubili. Letošnje leto bo odlično tudi za bike, katerih ljubezensko življenje bo zelo izpolnjujoče, medtem ko bodo levi vse leto uživali v dobrem zdravju. Leto prinaša velik val energije ribam in jim odpira vrata k uspehu, saj jim bo uspelo izpolniti najbolj goreče želje in prejeti priznanje za svoje dosežke. Denar bo ena izmed njihovih najljubših tem.

Kozorogi in tehtnice ste med srečnimi znamenji v tem letu. 

Kozorogi, škorpijoni in strelci bodo najsrečnejša znamenja leta. Ognjena znamenja (oven, lev in strelec) bodo imela dovolj priložnosti in časa za hobije. Seveda bodo trdo delali, a tudi pridobili veliko koristi.

Zemeljska znamenja (bik, devica in kozorog) bodo imela vso kozmično pozornost. Delajte in se trudite. Uporabljajte svoje izkušnje. Tranzitni Saturn v kozorogu vam bo prinesel moč in celo skrite talente. Po avgustu se bodo zmanjšale priložnosti za uspeh, vendar to še ne pomeni, da boste utrpeli izgubo. To bo obdobje brez posebnih dogodkov ali razvoja, ampak vseeno tudi faza s svetlim izidom.

Zračna znamenja (dvojčka, tehtnice in vodnarji) bodo v nasprotju z letom 2019 imela precej udobno leto. Skupinsko delo, komunikacija in medsebojno razumevanje so ključni dejavniki stabilnosti in uspeha. To vam ni tuje, zato ne boste imeli težav pri prilagajanju. Vse, kar boste potrebovali, je želja po prizadevanju za uspeh.

Vodna znamenja (rak, škorpijon in ribi) bodo kot vedno občutljiva, kar bi bila lahko njihova prednost v letu 2020. Ukvarjali se boste z novimi začetki, in to v najboljšem smislu. Nov začetek za nekatere lahko pomeni novo službo, nov posel, nov odnos ali partnerja ... Z eno besedo, novo življenje. Tudi dobesedno, saj lahko dobite otroka.

Povezava med Plutonom in Saturnom je povzročila že velike zgodovinske premike, tudi v letu cesarja jih bo. Ker se dogaja v kozorogu, bodo spremembe zelo konkretne in povezane s statusom. Vedite, da bo leto prineslo začetek nove dobe. V bližnji prihodnosti se ne bo spreminjala le geopolitična slika, temveč bodo moči z neba udarile tudi na naravo. V drugi polovici leta si lahko obetamo več rušilnih potresov in tudi izbruh nekaterih vulkanov, ki so veljali za ugasle. Veliko bo uporov in sporov ljudi, rušila se bosta politična oblast in sistem, kar pa lahko privede tudi do zloma borze in trgovanja s kriptovalutami. Lahko pride tudi do vojne, ki se po eni strani že dogaja. Biološka vojna. Obvladovanje množic prek medijev, prehranskih in farmacevtskih monopolov ter geoinženiringa. Po drugi strani bo zdaj čas za nov začetek. Zavihajte rokave in pojdite v akcijo.

Preberite še: Horoskop: Šest astroloških znakov, ki jih rado zanese v ekstreme

Morda vas zanima tudi: Horoskop: Pet astroloških znakov brez hrbtenice


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)