Zakaj se lahko veselimo pomladi

Pripravite se na uživanje in pozdravite za mnoge najtežje pričakovano odbobje leta.

5.4.2016 ob 7:11

pomlad_shutterstock_247461202.jpg

Končno je tu. Pomlad. Za mnoge upravičeno najlepši letni čas, ko se prebuja narava in vse cveti, buhti ter zeleni. Če niste med tistimi nesrečneži, ki jih mučijo alergije, lahko vedno znova zadihate na polna pljuča, se zazrete v bele krošnje in zelene travnike ter preprosto uživate. Kajti pomlad prinaša veliko lepih stvari, ki se jih po dolgi zimi veselimo vsi.

Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Sandali. Debeli, topli in zaprti čevlji bodo končno romali v omare. Čas je za lažjo obutev: za sandale, natikače, balerinke v lepih živahnih barvah, ki so resnično prava osvežitev. Tako za stopala kot za oči. Da o tem, da bodo končno večkrat do izraza prišli vaši lepo obarvani nohti na nogah, ne govorimo.

Krajše hlače in oblekice. Za kratke hlače res še ni, so pa tu zapeljive in udobne sedemosminske hlače in lahkotnejše oblekice, ki so na pomladni veter v omari tako kot vi čakale vso dolgo zimo. Sedaj je priložnost zanje, lepo sproščeno bodo padale ob vašem telesu in se odlično podale k  pomladni obutvi ter vašemu razpoloženju. 

Kolesarjenje. Izgovora, da je prehladno ni več. Očistite kolo, napolnite zračnice, preverite verigo in vijake ter se na kolesu podajte na delo ali čez drn in strn, znova začutite sapico na obrazu in s polno žlico zajemite pomlad.

pomlad m 2.jpg

Cvetje. Cvetje, cvetje. Nedvomno najlepši del pomladi. Popki na drevesih, narcise in tulipani v vrtovih, regrat na travnikih, cvetoče grmičevje. Kamor koli pogledate, vse cveti. V vazi je zato lahko vsak dan drugačen sveži šopek dišečega cvetja in tako tudi v vašem domu pomlad. 

Razlogov za veselje je dovolj, kajne? 

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)