Vprašaj Mično: Nova rubrika za vse življenjske tegobe in vprašanja

Imaš vprašanje, težavo, dilemo, ki ti ne pusti spati? Vprašaj Mično.

5.10.2016 ob 11:25

vprasaj_shutterstock_282160217.jpg

Brezskrbnega poletja je dokončno konec. Po septembrskem začetku za srednješolce so se sedaj v študijsko rutino vrnili še študenti. S šolo, knjigami, druženjem in zabavami pa prihajajo tudi težave, ki so značilne za mladostniška leta. Zaljubljenost, poljubi, prvi seks ali prepiri s prijatelji, nerazumevanje zahtev staršev, želja po prvem samostojnem potovanju ali pa težave, ki jih ne razume prav nihče.

Prav zato smo tukaj me. Novinarke portala Mične, ki smo si med seboj tako zelo različne, da bomo lahko na tvoje vprašanje odgovorile s povsem drugačnimi pogledi. Ene z otroki, druge brez, ene samske, druge poročene, tretje v želji po prstanu. Ene zaprisežene meščanke, druge uživajo v življenju izven mesta. Vse pa ženske, ki smo nekoč bile najstnice, zato bomo razumele marsikatero težavo.

Mične smo ...

Ena od nas je ravno zapustila študentske klopi in začenja povsem samostojno življenje. Svoboda, ki jo čuti na potovanjih, kamor gre najraje sama, ji pomeni največ.

Druga je mama treh najstniških otrok, ki doma, v živo, opazuje norenje hormonov. Živijo stran od mestnega vrveža in največ miru najde na sprehodih s svojim psom.

Tretja je mlada mamica dveh majhnih otrok, doma živijo umirjeno družinsko življenje, na kariernem področju pa je vse prej kot umirjeno. Dela ima čez glavo, a jo to neizmerno veseli zato v preobilici opravkov pravzaprav uživa.

Četrta je po 30. rojstnem dnevu našla svoj mir, hkrati pa ugotovila, da so pred njo večje odločitve kot le nakup letalske karte ali rezervacija prekrasnega plašča, ki pa stane malce preveč.

Peta se je po porodniški odsotnosti vrnila na delovno mesto in se še privaja na nov življenjski ritem, v katerem mora najti pravo ravnovesje med službo, družino in časom zase.

Piši nam 

Torej, vseh pet punc ti bo odgovorilo na težavo, ki nam jo boš zaupala. Ali zaupal! Seveda, tudi pisma fantov bomo prebrale, če se ti bo zdelo, da ti bo pomagal ženski pogled.

Pišite nam na micna@delo.si z naslovom VPRAŠAJ MIČNO in enkrat na teden bomo objavile naše odgovore.

Ob tem pa naj poudarimo, da nismo zdravnice, psihologinje ali psihiatrinje, zato se v primeru zdravstvenih težav ali hudih duševnih stisk obrnite k strokovnjakom.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)