Rihanna je odkrito spregovorila o svoji teži. Kaj se lahko od nje naučiš?

Rihannina samozavest je postala tako trdna, da ob vprašanju o številki na tehtnici ni niti zavila z očmi.

7.11.2017 ob 9:00

rihanna_GettyImages-626794692.jpg

Pretekli teden je Rihanna v intervjuju z revijo The Cut spregovorila tudi o svoji teži.

Tako je. Pevka, ki že dobro desetletje polni koncertna prizorišča, pa tudi strani vseh pomembnih in nepomembnih medijev, je brez kakršnih koli zadržkov spregovorila o svojem telesu. Seveda, v zadnjem letu je pridobila kar nekaj kilogramov in s svojo težo podžgala marsikatero zlobno naslovnico, a tako kot njene dosedanje frizure, nastopi in stylingi tudi njena postava ni ostala le v rumenih medijih.

Govorimo namreč o Rihanni, zvezdnici, ki je iz ljubke pop princeske, ki je z nedolžnim frufrujem prepevala “Pon de replay”, zrastla v medijsko ikono. Umetnico. Oblikovalko. Trendseterko. Skratka močno žensko, ki sledi svojemu stilu in načelom ter razvija svojo glasbo, življenjski stil in linijo oblačil.

Lahko bi rekli, da je rojena pod srečno zvezdo in da se je obdala z odlično in sposobno ekipo managerjev in svetovalcev, kar seveda delno drži, ampak marsikateri uspeh in razprodane plošče ter kolekcije ličil gre pripisati predvsem njenemu značaju. Močni osebnosti, ki jo je pevka razvila in utrdila skozi mnoge vzpone in padce v svoji karieri. 

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Rihannina samozavest je postala tako trdna, da ob vprašanju o številki na tehtnici ni niti zavila z očmi, kaj šele zavrnila vprašanja, kot smo sicer vajeni od večine hollywoodskih zvezdnic. Namesto tega je novinarjem odgovorila, da uživa v svojem telesu in na podlagi njegove nihajoče teže na drugačen način izbira oblačila.

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

“Včasih lahko oblečem nekaj popolnoma oprijetega, naslednji dan – ali pa teden - pa potrebujem bolj ohlapna oblačila,” je dejala. “Vsak dan, ko izbiram oblačila, sem pozorna, kaj mi ustreza točno to jutro. Mislim, da bi moral vsak na ta način uporabljati modo, saj je ta stvar vsakega posameznika. Če tako nadaljuješ, izgleda takole: Kakšen je tvoj teden? Imaš suhljat teden? Debel teden? Boš danes kazala roke? Pokazala noge? Raje oblekla kaj prevelikega?” 

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Svojo postavo je torej prenehala prilagajati modnim trendom, temveč je storila ravno obratno. Svojemu telesu in počutju je začela prilagajati oblačila. Tako, kot se počuti, se tudi obleče. Začela se je namreč zavedati dejstva, da je njeno telo pravzaprav dom, v katerega je potrebno vlagati in ga ceniti. Ne glede na kilograme, ki jih je pridobila v zadnjem času, ostaja zvesta svojemu stilu in v oblačilih, ki jih izbere, ponosno stopa pod medijske žaromete. Njena samozavestna drža sporoča, da se v svoji koži počuti odlično, slednje pa je namesto kritik, ki običajno zadenejo zvezdnice, ki pridobijo nekaj kilogramov, sprožilo ravno nasprotno. Rihanna je bila v zadnjem času deležna toliko pohval in komplimentov kot že dolgo ne, njene ne več tako suhljate noge pa so na socialnih omrežjih postale prava inspiracija oziroma #goals

the @aura_experience caught by @dennisleupold #BARBADOS #cropover2017 #culture

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

In kaj se lahko iz tega naučimo? Rihanna je živ dokaz, da nas bo svet sprejel takšne, kot se sprejmemo sami in če svetu sporočamo, da se v svoji koži počutimo dobro,  bodo naše pomanjkljivosti pod samozavestjo enostavno zbledele. 

Face by @fentybeauty

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Avtorica: Ev. N. 
Foto: GettyImages, Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)