“Moje leto je leto, ko so mi diagnosticirali raka dojke” (tekmovalci Zvezde plešejo iskreno kot še nikoli)

Po enotedenskem oddihu se je vrnila oddaja Zvezde plešejo 2018, in sicer tokrat z eno najbolj osebnih oddaj, saj so tekmovalci spregovorili o letu, ki jih je najbolj zaznamovalo.

5.5.2019 ob 9:15

tina_gorenjak.jpg

Franko se je podal v leto 2016, ko je stopil iz cone udobja, Špelo je zaznamovalo leto 2002, ko je stopila na glasbeno pot, glasbena pot je v letu 1996 osebno in poslovno zaznamovala tudi Tanjo, Klara se z nasmehom spomnila leta 2012, ko je spoznala svojega partnerja, Mihu je največji karierni met uspel leta 2007, Tino pa je leta 2014 pretresla novica o bolezni.

“Moje leto je leto 2014, ko so mi diagnosticirali raka dojke,” svojo pretresljivo zgodbo začne Tina Gorenjak. “Takrat mi je zdravnik rekel, da je glede na moja leta nujno, da se odstranita obe dojki, maternica in vse ostalo. Da je kemoterapija nujna. Takrat se mi je to zdela ena taka mala smrt.”

A Tina se je odločila, da se bo z boleznijo soočila na svoj način. “Začel se je boj in bolezen me je čisto izčrpala.”

Ker se je odločila za alternativno zdravljenje, se ni borila samo z rakom, ampak tudi z zdravniki in s svojo mami, saj je bila zelo zaskrbljena, ker se je Tina odločila za takšno obliko zdravljenja.

tina_gorenjak_miha_zvezde_plesejo.jpg

A Tina je zmagala. Dosegla je, da se ji je tumor zmanjšal, nato pa pristopila k operaciji, ki pa ni bila tako zahtevna. “Pustila mi je le majhno brazgotinico, ki me vsak dan spomni, da je življenje lepo in da se ga splača živeti s polnimi pljuči.”


Leto Miha Zupana je leto 2007, ko je postal član Olimpije, največja želja pa se mu je uresničila, ko je z Olimpijo zaigral v Evroligi kot prvi gluhi košarkaš na svetu.

miha_zvezde_plesejo.jpg

“Evroliga mi je dala samozavest, ki sem jo potreboval. Dala mi je moč in pogum za odhod v tujino, kljub temu, da nisem znal angleško. Prvi trener, grški trener v tujini, me je lepo sprejel. Znal se je pogovarjati z mano. “Miha, bog ti je vzel sluh, a dal košarko. Samo igraj kakor znaš,” mi je rekel.”

In sledilo je presenečenje, namreč prav omenjeni trener je Mihu pripravil posebno sporočilo in zahvalo, ker ga je Miha naučil, da so dobro srce, čista duša in velik nasmeh najboljše gorivo za človeka. Trener je nato Miha presenetil še v živo v studiu.


Tanja Žagar je iskreno spregovorila o svoji ljubezni do partnerja, ki je hkrati tudi njen glasbeni producent in menedžer. Pravi, da se je vse skupaj začelo zapletati med snemanjem pesmi.

tanja_zagar_miki_sarac_media_speed.jpg

“Vsakič, ko posnamem novo pesem, sva nanjo z Mikijem tudi zaplesala, da sva videla, če deluje. Če bo hit. No, v nekem trenutku sem posnela več pesmi, pa sva več plesala in ples je naredil svoje,” se danes spominja Tanja in dodaja, da se je v vseh letih sodelovanja z Mikijem med njima ustvarilo veliko spoštovanje in zaupanje, kar se je nato preneslo tudi v njun partnerski odnos. “Z njim pa se mi je,  ko sva dobila sinka Karla, uresničila tudi največja življenjska želja."

“V trenutku, ko sem ugotovil, da mi Tanja pomeni nekaj več, sem bil zelo zbegan,” je iskreno o svoji ljubezni spregovoril tudi Miki, ki je v oddaji povedal tudi, da je bil sin, ki ga je prejel, ko je bil star 50 let, eno najlepših daril. “Bil sem tudi zraven pri porodu in Tanjine solze sreče ob rojstvu otroka, so me močno ganile.”


Klaro je najbolj zaznamovalo leto 2012, ko je spoznala svojega partnera Dragota, ki je od nje mlajši kar šest let.

klara_lorger_zvezde_plesejo_partner_druzina_hcerki.jpg

“Ko je prespal pri meni, sem ga vprašala, če gre naslednji dan v službo ali na faks, pa mi je odgovoril, da ne, da gre v srednjo šolo :)” se smeje danes spominja Klara in prizna, da jo je na začetku skrbelo, kaj bo rekla njegova družina. A se je vse skupaj srečno izšlo in hitro sta dobila prvega otroka. Danes imata z Dragotom dve punči.


Franko Bajc je priznal, da ga je zelo spremenila nesreča, pri kateri je padel s kolesa brez čelade in priletel z glavo v zid.

franko_bajc_zvezde_plesejo_svetlana_cigoj.jpg

“Od nesreče naprej nisem bil več isti. Počutil sem se, kot da nisem več kos nobenemu izzivu ne pri športu, ne pri glasbi in ne pri puncah.” Nato je prišlo leta 2016, ko je sklenil, da bo temu naredil konec. “Tistega leta sem pustil šolo, začel sem iskati odgovore v sebi in se soočil s svojimi strahovi,” je povedal Franko in dodal, da ga je močno zaznamovala tudi Kmetija. “Večina misli, da sem šel v šov zaradi pozornosti, ampak dejansko sem šel tekmovati s samim seboj.”


Mimogrede, Franko Bajc je v tokratni oddaji šova Zvezde plešejo poskrbel tudi za pravo dramo. Preberite si TUKAJ, kaj se mu je zgodilo.

spela_groselj_zvezde_plesejo.jpg

"Želela sem si postati pevka in želela sem peti v skupini Foxy teens," s temi besedami pa je svojo zgodbo začela Špela Grošelj in omenila tudi skupino Atomik Harmonik, zaradi katere se je nato zgodila tudi njena samostojna glasbena kariera. A slava ima tudi svojo ceno.

"S tem ko je človek javno izpostavljen, je deležen tudi kritik. In ljudje so se vtaknili v vse, v moje kile, v moje gube, pa je preveč klepetava, pa je preveč samozadostna ... jaz sem se s tem zelo obremenjevala," je iskreno povedala Špela, a dodala, da ni dovolila, da jo vse te opazke dotolčejo: "Ker dejansko se na odru počutim najboljše in ne bi bilo prav, da bi to zatrla zaradi mnenj drugih.”


Pripravila: S. S.
Foto: osebni arhiv, Miro Majcen, Mediaspeed

Preberite še: Poljub, Ula: To mi je prineslo razgaljeno fotografiranje za Playboy ali pa Končno nekaj znanega o otroku Meghan Markle in princa Harryja

Priporočamo tudi: Kako moški ve, če ženska med seksom doživi orgazem?


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)