Mesta, v katera se vračamo

Srbija vedno prevzame, tudi zaradi svojih mest, v katera se obiskovalci radi vračajo.

16.11.2017 ob 9:40

TuristickaorganizacijaBeograda4.jpg

NOVI SAD

Pravijo, da živita dve vrsti ljudi: tisti, ki so zaljubljeni v Novi Sad, in tisti, ki ga še niso obiskali. Vabimo vas, da prve, praznične trenutke prihajajočega leta 2018 doživite v Novem Sadu ob praznovanju dveh božičev in dveh novih let. Silvestrovanje je tradicionalno postalo čas za srečanje starih prijateljev, ki so razstreseni po vsem svetu, in čas za nova srečanja, iz katerih se rodijo nova prijateljstva ali ljubezni. Zato se že zdaj s prijatelji dogovorite za srečanje v Novem Sadu na krajih, ki so vam že znani ali ki bi jih radi šele spoznali, in uživajte ob zvokih glasbe Darka Rundeka, skupine S.A.R.S in Plavega orkestra. Decembra in januarja so za otroke organizirane prireditve, ki so polne ustvarjalno-izobraževalnih in športno-rekreativnih dogodkov. Odraslim so namenjeni filmski in glasbeni dogodki. Novosadski Trg svobode bo “Novosadski Winterfest” – mesto, kjer se lahko ogrejete tako s pesmijo in hrano kot tudi s čudovitim okoljem, zapojete, kupite spominek, uživate v umetnosti in se po centru popeljete s kočijo. A pravljica se tu ne konča. Fijaker vas lahko popelje tudi do “Ledenega gozda”, znanega novosadskega Donavskega parka, ki se spremeni v drsališče. Zato vas še enkrat vabimo, da se to zimo ne upirate novoletni toplini ravninskega mesta, pridete in se zaljubite v Novi Sad.

www.novisad.travel

TuristickaorganizacijagradaNovogSada.jpg

Foto: Turistična organizacija Novega Sada

BEOGRAD decembra in januarja diši po prazničnem vzdušju. K temu prispevajo razsvetljene mestne ulice in trgi ter okrašene lesene hišice, v katerih prodajajo tradicionalne novoletne izdelke. Silvestrovanje se običajno začne v barih, restavracijah in klubih ter traja vse do zgodnjih jutranjih ur. Pričakovanje novega leta na mestnih ulicah in trgih je posebno doživetje, ko lahko s tisočimi Beograjčani in gosti iz tujine uživate v veselem vzdušju, ob glasbenih koncertih in ognjemetu. Praznovanje se nadaljuje 1. januarja, in sicer od zgodnjih dopoldanskih ur, ko se na beograjskih ulicah začne prireditev “Ulica odprtega srca”. Ta dan odrasli v karnevalskem vzdušju drug drugemu voščijo praznike in pijejo kuhano vino, medtem ko najmlajši uživajo v številnih zabavnih dogodkih za otroke. Prireditev Beograjska zima traja od 1. decembra do konca januarja. Številne manifestacije, zabavni in glasbeni programi ter animacije so namenjeni otrokom in starejši populaciji pa tudi vsem tistim, ki so se odločili obiskati Beograd.

www.tob.rs

TuristickaorganizacijaBeograda.jpg

Foto: Turistična organizacija Beograda

NIŠ je mesto, v katerem lahko vsak najde nekaj zase, naj bo to obisk kulturno-zgodovinskih točk, čudovita, nedotaknjena narava v okolici mesta, gastronomske specialitete ali uživaški, "meraklijski" duh juga. Izrek, ki najboljše opiše južnjaški temperament, ko govorimo o zabavi, je “Merak (užitek) nima cene”. To pomeni, da bodo Nišani v gostilni pustili še zadnji cent, če jih prevzamejo dobra glasba, družba in vzdušje. Niška kuhinja je nenavadna kombinacija srbskih tradicionalnih jedi in številnih vplivov, predvsem z Vzhoda. Gostilniška tradicija v Nišu zapoveduje počasno uživanje v številnih narezkih in jedeh, ki si sledijo druga za drugo. Zato za vse velja naslednje priporočilo – ne pretiravajte s predjedmi, saj vas čakajo tople pite, značilne za ta kraj (sukane pite), in avtentične specialitete v lončenih posodah, slaščice s pridihom Orienta ter domača kava. Vse to ob številnih lokalnih vrsta vina z juga in ob dobri narodni glasbi. Niš je mesto z burno zgodovino , ki s spomeniki in muzeji ohranja spomin na dramatične dogodke iz svoje preteklosti. Od prazgodovine do danes so se tu prepletale zgodbe številnih narodov, zgodbe o vzponih in padcih njihovih vladarjev; zgodbe o veri, ljubezni in herojih.

www.visitnis.com

micna_TuristickaorganizacijaNisa.jpg

Foto: Turistična organizacija Niša

logo_obisci_srbija.jpg

Turistična organizacija Srbije


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)