Horoskop: 6 znamenj, ki so do sebe prestrogi

Rojeni v nekaterih znamenjih zodiaka imajo zase pogosto (pre)visoka merila.

18.8.2018 ob 3:55

zamisljena_mlada_punca_ki_moli.jpg

So ljudje, ki vzamejo vse za dobro in so takšni, ki vedno stremijo k popolnosti ter nikoli niso zadovoljni s svojimi dosežki in uspehi. Kajti prepričani so, da bi lahko bili še boljši. Tisti, ki so do sebe najbolj kritični in strogi so, kot navaja Your Tango, na svet prijokali v sledečih astroloških znakih.

Devica

Rojeni v znamenju device so znani po tem, da so kritični do drugih, vendar tudi sebi ne prizanašajo. V resnici so še celo bolj, kot do tistih, ki jih obkrožajo, strogi do sebe. Zelo težko sprejemajo sebe, še težje svoje napake in spodrsljaje ter se ne znajo veseliti uspehov. Kajti zanje nikoli niso dovolj veliki. V resnici jim prav ta neizmerna samokritičnost še kako otežuje življenje. Tako kot tudi vsem, ki imajo z devicami opravka.

Tehtnica

Tehtnice premorejo veliko vesti. Nikoli nikogar namenoma ne prizadenejo in so pripravljene marsikaj spregledati ter zamolčati. Zgolj v prid ohranitve miru. A če napake dopuščajo drugim ter v prvi plan postavljajo njihove pozitivne lastnosti, rojeni v tem znamenju sebe le redko vidijo v najlepši luči. Predvsem zato, ker so perfekcionisti, ki zlepa niso zadovoljni ne s svojim videzom in ne s svojimi dosežki. Zelo strogi so do sebe in prav to pri njih pogosto pripelje do težav s tesnobnostjo ali celo depresijo.

Rak

Pripadniki tega znamenja so znani po svojem nežnem in taktičnem pristopu. Le redko so nesramni in napadalni, ter so vedno pripravljeni ustreči. Težava pri njih je, da nikoli niso zadovoljni s tistim, kar storijo zase in še manj z onim, kar storijo za druge.
Stremijo k popolnosti in če rezultati njihovih dejanj niso takšni, hitro zapadejo v malodušje, samoobtoževanje ter smiljenje samim sebi.

Ribe

Ribe se rade umaknejo v svoj svet, kjer se smilijo same sebi in objokujejo svojo usodo. Na srečo ni mogoče brati njihovih misli, kajti če bi nekdo lahko pokukal vanje, bi videl veliko krivde in sramu. Zakaj? To vedo le one same. A nekaj je pri ribah jasno kot beli dan: kazen ni vedno upravičena. Zato bi enkrat končno morale spoznati, da niso tako slabe in da imajo o sebi povsem zmotno predstavo.

Dvojček

Dvojčki se včasih obnašajo povsem brezbrižno, spet drugič zlepa niso zadovoljni s tistim, kar počnejo in z onim, kar so dosegli. Njihova dvojna narava je opazna tudi v tem pogledu in kadar se znajdejo v situaciji, ko ne zmorejo doseči cilja ali ne znajo pomagati drugim, tega sebi nikoli ne odpustijo ter zaradi občutka krivde ali slabe vesti prebedijo nemalo noči.

Kozorog

Najbolj inteligentno astrološko znamenje je hkrati ponosno in arogantno. Iz tega izvira prepričanje kozoroga, da ima vedno prav in da vse najbolje ve ter zna. Kadar se izkaže, da se vendarle moti, se skrije v najglobljo votlino samoobtoževanja in sam sebe kaznuje na način, kakršnega poznajo le kozorogi.

Avtorica: M. FL.
Foto: Unsplash

Preberite še: Horoskop: Znamenja, ki resnično verjamejo v ljubezen (in tista, ki ne) ali pa Horoskop: Od najbolj do najmanj poštenega znamenja

Priporočamo tudi: Horoskop: 5 astro znamenj, ki z bivšim nikoli ne ostanejo prijatelji


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)