Gremo dalje

Starši brez dvoma igrajo pomembno vlogo pri kaljenju mladega športnika. To velja tudi za slovenskega deskarja Tima-Kevina Ravnjaka.

21.2.2018 ob 7:00

tim_kevin_micna.jpg

Zimske olimpijske igre v Pjongčangu mlademu slovenskemu deskarju Timu-Kevinu Ravnjaku niso bile najbolj naklonjene, saj se z moštvenim kolegom Titom Štantetom na olimpijskih kvalifikacijah v snežnem žlebu nista uvrstila v prvo dvanajsterico, ki se je prejšnjo sredo pomerila za olimpijske kolajne. Ravnjak je v kvalifikacijah končal na 16. mestu. Prav tako pa je bilo zanj že pred začetkom ZOI jasno, da se ni kvalificiral za preizkušnjo v snežnem parku. 

Navdušil ga je oče

Da se bodo njegove druge ZOI – svoj debitantski olimpijski nastop je imel v ruskem Sočiju, kjer je v tekmovanju v snežnem žlebu pristal na 8. mestu – tako končale, ob našem pogovoru tik pred odprtjem olimpijskih iger ni računal. Zato je prešerno odgovarjal na naša vprašanja o tem, kdo ga je navdušil nad deskanjem in kdo ga v tem podpira. Povedal je, da ga na njegovi športni poti spremljata in podpirata mama Jasmina in oče Robi. »Prav oče je bil tisti, ki me je navdušil nad tem zimskim športom,« še doda uvodoma. Pove še, da je bil oče z njim skorajda na vseh tekmah, a kljub temu je njegova mama vseeno strastnejša in glasnejša navijačica.

tim_kevin_micna1.jpg

Dolgo v noč, če je bilo potrebno

Morda bo zvenelo stereotipno, a tudi pri Timu-Kevinu je bil oče tisti, ki je skrbel za prevoze na treninge in tekme. Mama Jasmina pa je poskrbela, da so Tima-Kevina po napornem treningu na mizi pričakale njegove najljubše jedi in da je bil deskarski dres vedno sveže opran. »Oče me je pripeljal na večino treningov in tekem. Če je bilo potrebno, me je počakal tudi pozno v noč in me po koncu tekme ali treninga varno pripeljal domov,« nam je povedal Ravnjak.

Življenje in šport nista le zmaga

Tim-Kevin je po obeh starših podedoval tudi vztrajnost, ki je v športu še kako pomembna. Namreč, na tekmah pogosteje doživiš poraz kot zmago, zato se je potrebno naučiti sprejemati poraze in se boriti naprej. To pa ni pomembno le v športu, ampak tudi v vsakdanjem življenju. »Ne le zmage, tudi porazi so del športa. Glavo gor in gremo dalje,« mu je oče povedal ob prvem porazu in kot pravi Ravnjak, se tega očetovega nasveta drži še danes.

Avtor: Bl. Ko. 
Foto: Ljubo Vukelič, Matej Družnik


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)