Zapostavljena hišna opravila

Ne pozabljajte na čistočo kozmetičnih, lepotilnih in gospodinjskih pripomočkov.

7.4.2015 ob 10:00

shutterstock_219774337.jpg

Hišnih opravil nikoli ne zmanjka. In ker jih je res veliko, se na nekatere velikokrat pozablja. Ne zavedate pa se, da so prav tista, ki so zapostavljena, za zdravje najbolj pomembna. Poglejte, kaj bi morali v korist temu čistiti večkrat.

Gobice za pomivanje posode

Z njo pomivate posodo in prav v njej se zaradi vlage in umazanije hitro začno kopičiti bakterije, ki se lahko prenesejo na krožnike, pribor in hrano. Zato bi morali gobico zamenjati vsak teden. Če ne, pa jo razkužiti ali oprati v pomivalnem stroju, dvakrat na dan pa jo temeljito sprati z detergentom, splakniti v vroči vodi in jo pustiti, da se povsem posuši.

Ščetke in čopiči za ličenje

Uporabljate jih vsak dan in na njih ne ostanejo zgolj ostanki ličil, pač pa tudi bakterije in odmrla koža. Da se ti ne bi prenašali na vašo polt in tam povzročali okužbe, bi jih morali oprati vsaj enkrat na teden. Najbolje z otroškim šamponom in toplo vodo ter jih nato na sobni temperaturi dodobra posušiti.

shutterstock_248577814.jpg

Krtače za lase

Če za svojo krtačo za lase ne boste primerno skrbeli, se bodo vaši lasje ob česanju z njo zmastili hitreje, prav tako pa boste bolj dovzetni za prhljaj. Frizerji priporočajo, da vsaj enkrat mesečno z nje odstranite vse lase in jo operete s toplo vodo in šamponom.

Šali

V prehodnem času pogosto nosimo šale. A glede na to, da se ves čas dotikajo našega obraza, so  polni bakterij in bi jih zato morali oprati vsaj enkrat na mesec. Negujte jih v skladu z navodili. Če jih ne smete prati pri visokih temperaturah, v vodo, v kateri jih perete, dodajte pol žličke soli, ki bo zagotovila boljšo dezinfekcijo. V vodo, s katero jih izpirate, pa dodajte dve žlički alkoholnega kisa.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)