Za vedno mehke in dišeče brisače

Spoznajte nekaj zvijač, s pomočjo katerih bodo brisače najboljše prijateljice kože.

14.8.2015 ob 12:30

shutterstock_257009977.jpg

Je kaj bolj prijetnega kot brisanje obraza in telesa z mehko, dišečo brisačo? Najbrž si takšnih želite tudi sami, a kaj, ko so vaše trde, se sušijo počasi, po brisanju na telesu puščajo dlačice ali z vsakim pranjem bolj bledijo. Torej je skrajni čas, da spoznate nekaj zvijač, ki bodo pomagale rešiti te težave.


Že slediš Mični na Facebooku?

Brisače slabo vpijajo vlago in se prepočasi sušijo. Najpogosteje se počasi sušijo in med brisanjem ne vpijajo dovolj vlage nove brisače. Če se želite temu izogniti, jih pred prvo uporabo tri do petkrat operite v pralnem stroju pri najvišji možni temperaturi in med pranjem prepolovite priporočeno količino mehčalca.

shutterstock_264691517.jpg

Imajo vonj po vlagi. Nihče se ne želi brisati z brisačo, ki ima, četudi je sveže oprana, vonj po vlagi. Če imate to težavo tudi sami, brisače namočite v vodi, ki ste ji dodali pol kozarca alkoholnega kisa (za približno pet srednje velikih brisač). Namakajte jih pol ure, jih čez program splakovanja spustite v pralnem stroju ter nato dobro posušite.

Puščajo dlačice. Največkrat je tudi ta težava povezana z novimi brisačami, zato jih je pred uporabo priporočljivo tri do petkrat oprati pri najvišji dovoljeni temperaturi.

shutterstock_272066402.jpg

Njihova barva bledi. Če uporabljate brisače močnih barv, jih pred prvo uporabo v kadi potopite v slano vodo in počakajte približno eno uro. Nato jih operite kot običajno. Sol je utrjevalec barve in ta se med pranji ne bo tako intenzivno izpirala.

Premehke so. Premehke brisače slabo vpijajo vlago. Da bi se tej težavi izognili, namesto mehčalca med pranjem v stroj dodajte skodelico alkoholnega kisa. Ne bojte se, da bi se navzele njegovega vonja, bo pa poskrbel, da bodo brisače mehkejše, kot, če bi jih prali brez mehčalca a vendar ne tako mehke, kot če bi ga med pranjem dodali.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)