Predstavitvena informacija

Vzdrževanje čistoče doma: hišni pomočnik kot osebni motivator

Zabeležke in urniki, ki ne poznajo prostega časa, temveč zgolj obveznosti in nenehno tekmo s časom. Ko je dan za dnem zaznamovan z obveznostmi, ki jih ne moremo odpovedati, a se hkrati zavedamo, da domačih, gospodinjskih opravil ne smemo zanemariti, saj so (enako) pomembne.

13.4.2020 ob 5:25 | Foto: iRobot | Avtor: P. I.

Vzdrževanje čistoče doma: hišni pomočnik kot osebni motivator

Vam je scenarij, ko se končno odločite in si vzamete čas, da postorite vsa domača opravila, pa vam za neskončno dolg seznam opravil primanjkuje energije, znan? Poznate občutek, ko si želite, da bi bil vaš dom prav vedno pospravljen kot iz škatlice in čist kot solza, a za doseganje te želje preprosto niste dovolj motivirani? Misel na to, da bi namenili težko pričakovan prosti dan celodnevnemu pospravljanju in čiščenju doma, vas preprosto odvrača od ideje, da bi čistiti sploh začeli ...Bi vam bilo kaj lažje, če bi vas pri gospodinjskih opravilih kdo spodbujal in vam pomagal, skoraj enako, kot to počnejo osebni trenerji in motivatorji pri doseganju zastavljenih ciljev? Mogoče pogrešate samo dodaten par pridnih rok?

Zadnjih nekaj let je robotika izrazito napredovala in se s svetlobno hitrostjo nadgrajuje z namenom, da nam poenostavi vsakodnevna opravila in posledično izboljša kakovost življenja tako v delovnem okolju kot tudi v zavetju doma. Rešitev v obliki hišnih pomočnikov se nam je še pred desetletjem zdela nepojmljiva, a danes so tukaj! Hišni pomočniki, ki nam pomagajo pri sesanju, pri suhem in mokrem čiščenju, in kar je še najlepše od vsega – delo opravijo samostojno, niso moteči ali glasni in povrhu vsega zagotavljajo izjemen končen rezultat. Pomočnik delo opravi namesto vas takrat, ko si to vi zaželite – ko ste v službi, na oddihu ali ko preprosto uživate v zasluženem prostem času.Robotski sesalnik iRobot Roomba je enako učinkovit pri čiščenju drobnega prahu in pri večjih smeteh, hkrati pa pri sesanju ne dviguje prahu, posesa ga tudi iz zraka in posledično se ta manj odlaga na drugih površinah. Zaradi svojega nizkega profila in zasnove je iRobot Roomba primeren za sesanje različnih vrst tal, omogoča pa tudi čiščenje težko dosegljivih predelov, kot je prostor pod posteljo, komodo ali sedežno garnituro. Roombo odlikuje tudi odlično zaznavanje količine umazanije na različnih točkah v prostoru in določitev časa zadrževanja na določenih mestih za temeljito čiščenje in optimalno čistočo. Na mestih, kjer je umazanije več, se bo iRobot Roomba zadržal dlje časa in površino večkrat očistil.

Za površine, ki zahtevajo mokro čiščenje, pa poskrbi še eden izmed odličnih gospodinjskih robotov iRobot Braava, ki namesto vas očisti kopalnico, lesene pode, kamnite tlake in keramične ploščice.

Za kar najbolj čist dom, ne da bi morali za to investirati svoj čas, naredite še korak dlje in si delo še dodatno olajšajte. Modeli robotskih sesalnikov iRobot Roomba 971, i7, s9+ in Braava jet m6 namreč omogočajo medsebojno povezljivost, zato vam ne bo treba skrbeti za aktivacijo posameznih naprav. Ko Roomba neha sesati, se samodejno aktivira Braava jet m6 in prostor počisti. Prenos informacij med sistemoma poteka po povezavi Imprint™, brez kakršnega koli posredovanja uporabnika.

Pa veste, kaj je najboljša stvar, ki vam jo omogočajo naprave iRobot? Medtem ko roboti opravljajo svoje delo, lahko vi svoj čas investirate v karkoli vam bolj pomembnega, pa naj bo to dokončanje službenih oziroma poslovnih zadev, skok v trgovino in po drugih opravkih, delo na vrtu – ali pa ga preprosto namenite aktivnostim in ljudem, za katere vam je v preteklosti iskreno primanjkovalo časa.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)