To so najvarčnejše praznične lučke

Obstajajo praznične lučke, ki zaradi varčnosti ne bodo preveč obremenile družinskega proračuna.

2.12.2022 ob 10:59 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

To so najvarčnejše praznične lučke

Prihajajo božično novoletni prazniki, čas, ko bodo po domala vseh domovih zažarele praznične lučke različnih barv in oblik.

A v duhu letošnjih višjih cen električne energije se morda tudi sami sprašujete, katere bi v najmanjši meri obremenile družinski proračun.

To, da so LED svetilke varčnejše od običajnih, najbrž že veste. Še nižje izdatke pa bodo predstavljale LED lučke, ki se ne napajajo iz električnega omrežja, temveč delujejo na baterije.

Te ne samo, da omogočajo prihranek pri elektriki, lažje jih je tudi napeljati, hkrati postavitve novoletnega drevesca ni treba prilagajati vtičnicam v steni.

Ker je moč toka v njih manjša kot pri električnih, je z njimi še manj možnosti, da bi prišlo do kratkega stika ter do požara.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sali Saleul

Skratka, prednosti baterijskih okrasnih lučk je več, tudi ponudba takšnih v trgovinah je vse bolj pestra in jih je mogoče kupiti v različnih barvah, oblikah ter dolžinah, po zaslugi kvalitetnih baterij bodo zagotovo žarele več sezon.

Je pa priporočljivo baterije po vsakih praznikih iz njih odstraniti, da ne bi tekočina, ki bi morda stekla iz njih, poškodovala stikov, ki omogočajo žarenje in s tem praznični utrip.

Povzeto po portalu 24 sata.hr

Preberite še: Božična krama, ki se je lahko brez slabe vesti znebite

Morda vas zanima tudi: Kaj o vas pove vaše novoletno drevo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)