19.4.2017 ob 11:20
Raziskava, ki so jo pripravili za blagovno znamko Jar*, je pokazala, da skoraj tri četrtine (72 %) Evropejcev išče v trgovinah najnižje cene. Kljub načrtovanju proračuna ter iskanju najcenejših izdelkov in popustov pa 39 % anketirancev še vedno meni, da denar porabijo hitreje, kot so načrtovali.
Ljudje kratkoročno morda res znižujejo stroške, vendar si ne vzamejo časa, da bi premislili, ali imajo izdelki, ki jih položijo v voziček, dobro razmerje med kakovostjo in ceno. Izberejo najcenejšo možnost, čeprav je takšen izdelek velikokrat manj učinkovit in ga zato hitreje porabijo.
Jar si prizadeva, da bi pomagal ljudem iztisniti čim več iz družinskega proračuna. Zato je v ponudbi predstavil detergent za ročno pomivanje posode Jar z novo koncentrirano formulo »ActiveSuds«. Vsaka kapljica ima dolgo delovanje in neverjetno moč odstranjevanja maščob ter odlično razmerje med kakovostjo in ceno.
»Razvili smo nov Jar z večjo gostoto aktivnih snovi v samo eni kapljici. Zato je za čiščenje ostankov hrane s posode potrebna manjša količina izdelka,« pravi Anita Boros, predstavnica blagovne znamke Jar v podjetju P&G.
Za pametne prihranke v gospodinjstvu torej raje izberite kakovostne izdelke, ki zaradi učinkovitejše formule trajajo dlje in zagotavljajo boljše razmerje med kakovostjo in ceno.
Jarova kapljica svetuje: Ne splakujte posode, preden jo postavite v pomivalni stroj.
Preprosto uporabite kapsule za strojno pomivanje Jar
V raziskavi potrošniških navad iz leta 2015** je bilo 60 % anketirancev prepričanih, da je predhodno splakovanje posode pred nalaganjem v pomivalni stroj nujno potrebno, če želijo, da je posoda, oprana v pomivalnem stroju, res čista.
Le 19 % gospodinjstev predhodno NE splakuje posode, kar 40 % gospodinjstev pa lonce in ponve, v katerih se je kuhala hrana, raje pomije ročno***.
Lazanja je bila na vrhu seznama jedi, po pripravi katerih ljudem najmanj diši pomivanje posode. Druge jedi, po katerih zaradi trdovratnih ostankov neradi pomivajo posodo, so rižote, narastki in umešana jajca.
Anita Boros iz podjetja P&G pravi: »Kljub napredku v tehnologiji in razvoju izdelkov ljudje še vedno ne marajo pomivanja posode in menijo, da morajo veliko dela opraviti ročno, ker ne verjamejo, da bo posoda brez predhodnega splakovanja dobro oprana. Razvili smo izdelek, ki vas bo prepričal v nasprotno. Privarčevali boste čas in hkrati tudi vodo. Posodo samo zložite v pomivalni stroj in dodajte kapsulo Jar.«
Bistvo predhodnega splakovanja je, da se zasušeni ostanki hrane navlažijo, zato jih lažje odstranite. Nova tehnologija kapsul za strojno pomivanje posode Jar poveča moč vode z ustvarjanjem optimalnih pogojev za odstranjevanje ostankov hrane. S svojim delovanjem pospeši vlaženje in razpadanje trdovratnih ostankov hrane, kar nadomešča predhodno splakovanje v pomivalnem koritu. Jar Platinum tako očisti zasušene ostanke hrane že v prvem pomivanju.
Jar Platinum poleg posode očisti tudi pomivalni stroj, saj odstrani maščobo, ki se nalaga na filtru in drugih delih stroja.
* Anketo je naročilo podjetje P&G, izvedlo pa podjetje Vision Critical. Spletna anketa je bila izvedene na vzorcu 4.000 ljudi v Turčiji, na Nizozemskem, Poljskem, v Romuniji, Rusiji, Španiji, na Švedskem ter v Veliki Britaniji. .
** Anketo je naročilo podjetje P&G, izvedlo pa podjetje Vision Critical septembra 2014 na vzorcu 1.200 ljudi v Veliki Britaniji, Španiji, na Poljskem in v Turčiji.
*** Raziskava »Navade evropskih potrošnikov, povezane s pomivanjem posode«, Univerza Bonn, september 2015.
Več vsebin na to temo:
oddajte komentar