Pokukajte v vintage dvorec, ki vas bo odpeljal v prejšnje stoletje

V Velikem jabolku je naprodaj hiša, katere notranjost vas bo popeljala v serijo Mad Men (Oglaševalci).

29.4.2017 ob 5:10

dvorec5.jpg

V New Yorku so na nepremičninski trg poslali hišo, ki vas bo popeljala v časovni stroj in nazaj v leto 1969. Od takrat namreč v njej ne živi nihče, njena notranjost je ostala nedotaknjena, a redno vzdrževana.

dvorec10.jpg

Hišo so sicer zgradili leta 1921 in je polna vintage pohištva – v dnevni sobi je na primer še vedno star televizor, štedilnik v kuhinji nikakor ni električen, domač telefon pa še vedno zvoni s predirljivim tonom.

dvorec2.jpg

Hiša je torej videti kot kakšen prizor iz serije Oglaševalci, čeprav njena vintage notranjost navdušuje ljubitelje nostalgije, pa jo bo moral nov lastnik precej posodobiti in prenoviti, da bo primerna za življenje v tem tisočletju. V kuhinji sicer že stoji nekaj novejših elementov – celo mikrovalovka in pomivalni stroj, a se modeli uspešno skrijejo s starimi kosi bele tehnike.

dvorec6.jpg

Pelham Manor, ki stoji na dva tisoč kvadratnih metrov velikem zemljišču, je naprodaj za 1,5 milijona evrov. Za tisti čas razkošno domovanje je veliko skoraj 500 kvadratnih metrov, sestavlja pa ga 5 spalnic, ena glavna suita z garderobno sobo, tri kopalnice in dve garaži. V hiši so trije še delujoči kamini. Skozi dvorec se lahko nostalgično sprehodite s pomočjo spodnje fotogalerije.

Avtor: F. M.

Foto: Sotheby's


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)