Pirhi: vino, bleščice ali lak za nohte

Mična ponuja še tri zanimive metode barvanja velikonočnih jajčkov.

4.4.2015 ob 6:30

shutterstock_252209677.jpg

Na velikonočni mizi pisana jajčka nedvomno ne smejo manjkati. Če doma nimate posebnih barv, s katerimi bi pobarvali jajca, si pomagajte s tistim, kar imate v hladilniku ali v kozmetični torbici. Nimate idej? Morda vam lahko pomagamo.

Jajca v teranu

Imate v hladilniku odprto steklenico terana, za katerega menite, da ni več primeren za uživanje? Nalijte ga v posodo, položite vanjo toliko jajc, kot jih želite pobarvati in jih skuhajte v vinu. Vrejo naj vsaj deset minut, nato pa jih pustite v vinu, da se tam pohladijo. Ko jih boste iz posode odstranili, boste nedvomno navdušeni nad njihovo barvo.

Jajca z bleščicami

Če pri ličenju radi uporabljate bleščice, jih uporabite še za okrasitev velikonočnih jajčk. Kuhano jajce premažite z lepilom. (Namig: Mična predlaga lepilo Mekol, ki ga otroci uporabljajo v šoli in ga lahko brez težav premažate po lupini jajčkov, ki jih boste tudi pojedli). Pomagajte si s tankim čopičem, z lepilom prevlečeno plast pa posujte z bleščicami. Uporabite domišljijo in ustvarjajte motive, ki bodo vsakogar očarali.

Jajca z lakom za nohte

Čudovite marmornate vzorce na jajcih lahko ustvarite s pomočjo laka za nohte. Več barv, kot jih boste uporabili, bolj pisana bodo jajca. Ta naprej skuhajte in pohladite.

V plastičen lonček nalijte vodo, ki naj bo sobne temperature. Na njeno površino kapljajte kapljice laka. Ta se bo razporedil po površini in ustvaril zanimive vzorce. Kuhano jajce primite s prsti in ga do polovice potopite v vodo. Počakajte nekaj sekund. Lak bo prekril njegovo površino in na njem ustvaril zanimive vzorce. Jajce nato odložite v lonček za jajca, da se obarvano mesto posuši, nato pa postopek ponovite še na drugi polovici.

Spodaj si preberite še članek, kako jajčka pobarvati s svilo.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)