Pet napak pri preurejanju pohištva

Opremljanje doma zahteva veliko premisleka in razumnega odločanja.

21.3.2015 ob 2:00

shutterstock_136444598.jpg

Preurejanje pohištva in opremljanje doma je lahko za marsikoga zelo stresno, sploh če morate to početi sami in nimate dovolj pod palcem, da bi vam na pomoč priskočili poklicni notranji opremljevalci.

Morda vam bo pri naslednjem podvigu olepšanja doma pomagal seznam napak, ki jih ljudje pri preurejanju pohištva delajo najpogosteje:

Napaka št. 1: Najprej kupite pohištvo

Pred nakupom naredite načrt sobe na papirju. Izmerite sobo in si zamislite, kaj bi želeli imeti v njej. Zelo redko se vnaprejšnji nakup pohištva izkaže za uspešnega. Hitro je vsega preveč. Pri skiciranju sobe si lahko pomagate z zelo priročnimi orodji na spletu; homestyler.com in sketchup.com sta v veliko pomoč in nista zapletena.

Napaka št. 2: Ignoriranje pravega središča prostora

Vsak prostor ima središče, okrog katerega gradite videz sobe. Vaša naloga je, da poiščete središče prostora, ki ga hočete opremiti. Pomislite, ali imate velika okna, drsna vrata, prelep razgled, kamin ipd. Če nimate nič od naštetega, si središče ustvarite sami. Dobra ideja je kakšna umetnina, skulptura, nekaj, kar je dovolj privlačno.

Napaka št. 3: Postavljanje pohištva pod kotom

Včasih to lahko deluje, a načeloma postavljanje pohištva pod kotom oziroma po diagonali ne deluje dobro. S tem boste presekali sobo in jo navidezno pomanjšali.

Napaka št. 4: Puščanje premalo prostora

Ko izbirate pohištvo, imejte v mislih, da potrebujete še en meter za prehod med pohištvom. Med kavčem in kavno mizico naj bo vsaj 50 do 60 centimetrov prostora.

Napaka št. 5: Funkcionalnost na zadnjem mestu

Že na začetku pomislite, kako boste uporabljali prostor. Ko se odločate za postavitev televizorja, imejte v mislih tudi to, ali bo nanj padala naravna svetloba. Kateri del sobe najbolj osvetli sonce? To je lahko precej moteče.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)