Nakup decembrskih daril: kateri dobri mož ste?

Ste za nakupe zadnji hip ali imate že na začetku decembra skrbno pripravljena darila?

12.12.2015 ob 9:00

shutterstock_331719365.jpg

Ste že nakupili darila ali o njih sploh še ne razmišljate? Glede na to, kako se Božički oziroma Dedki Mrazi pripravljajo na obdarovanje, ločimo več tipov dobrih mož. V katerega sodite sami?


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Kampanjski. Tisti, ki kupuje zadnji hip. Še tedaj, ko se trgovine že zapirajo in vsi hitijo k praznovanju, on še leta od prodajalne do prodajalne in išče primerna darila. Če ste se prepoznali v tem opisu, ste kampanjski dobri mož tudi sami. Res imate željo po obdarovanju, a njena uresničitev je za vas že preveč. Zato so vaša darila običajno povsem nesmiselna in z njimi niste zadovoljni niti sami. 

Načrtovalec. Že mesece pred prazniki imate vse na papirju: koga boste obdarovali, kaj mu boste namenili,  kje boste to kupili in koliko denarja boste zapravili. Vaša darila so vedno izvirna in kot na kožo pisana tistim, ki so jim namenjena. Nakupljena in lično zavita pa so že na začetku decembra.

Spletni dobri mož. Ta tehnologija je kot nalašč za vas. Vsa darila lahko najdete na spletu. Prazničnim nakupom namreč niste ravno naklonjeni in vse opravite kar iz naslonjača. Naročate vse, od ličil do tehnoloških igrač, darilo pa največkrat izročite kar v embalaži, v kateri ste jo od poštarja prejeli sami. 

shutterstock_324617777.jpg

Dekorater. Nekdo, ki mu je bolj, kot vsebina, pomemben izgled darila. Lep darilni papir, pentlje in trakovi so le nekatera obvezna sredstva okrasitve. Zavijanje daril je za vas prav poseben hobi. Ste namreč velik estet, kar je razvidno tudi na drugih področjih življenja.

Lovec na bone in popuste. Za darila nimate ravno pravega navdiha, nočete pa pustiti vtisa, da se niste potrudili. Zato kupujete tam, kjer so cene najbolj ugodne ali pri celo izkoristite razne popuste in bone. Da le nekaj date iz rok in si s tem ne pričarate prevelikih stroškov.

Praktik. Veliko truda vlagate v izvirnost daril. Radi obdarjate, vaša darila pa so vedno najboljša in najuporabnejša. Dolgo spremljate, kaj kdo potrebuje ali česa si želi. Tipičnih daril, kot so bombonjere ali parfumi med vašimi ni. Vi kupujete le tisto, kar ima resnično veliko uporabnost. 

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)