Kako v desetih minutah očistiti telefon in računalnik

Ker tudi onadva potrebujeta pomladansko čiščenje.

27.3.2017 ob 9:25

ciscenje.jpg

Spomladansko čiščenje je mogoče opraviti kar na udobnem kavču. In da, traja lahko le nekaj minut. Ne verjamete? Kaj pa, če vam povemo, da gre za čiščenje vaših napravic? Res je, tudi zanje bo dobrodošla spomladanska osvežitev. Pomagajo naj vam sledeči koraki.

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku. 

Očistite poštni predal

Najbrž je v njem ogromno neprebrane, izbrisane in nezaželene pošte. Vsa ta sporočila vam zasedajo dragoceni prostor ter delajo zmedo. Torej jih izbrišite, pošiljatelje, ki vas vsak dan zasipajo z reklamami, onemogočite, prevetrite vaše naslovnike in jih razporedite v smiselne skupine ter izbrišite vse tiste, ki jim nikoli več ne boste pisali.

Odstranite vse aplikacije, ki jih niste uporabljali že dva meseca

Igrice, ki jih je igral vaš nečak, ko je bil zadnjič na obisku, aplikacije, ki ste jih naložili za prijateljico, ko se je pripravljala na poroko in podobne zadeve. Že hiter pogled na aplikacije, ki jih imate na telefonu ali računalniku, vam bo razkril, katere so tam povsem brez potrebe. Za odstranjevanje je potreben zgolj en klik.

Smiselno uredite namizje

Zazrite se vanj. Presenečeni boste, kaj vse ste namerno ali nenamerno shranili nanj, nametane ikone pa nimajo nobenega smisla. Velja enako, kot pri aplikacijah: nepotrebno zavrzite, ostalo pa uredite v smiselne skupine. Ko bo vse na svojem mestu, bo vaše namizje urejeno, iskanje pa na moč olajšano.

Pripravite prostor za nove fotografije

Odstranite že vseh tistih 8000 fotografij s telefona in pripravite prostor za nove. Aplikaciji, ki omogočajo varno shranjevanje posnetkov na računalniku ali še bolje, na zunajih diskih, je veliko in skrajni čas bi bil, da jih začnete uporabljati. Pomislite, prihaja poletje in ogromno priložnosti za nove posnetke.

Onemogočite obvestila

Nihče ne želi biti opomnjen vedno, ko sestrična objavi novo fotografijo svojega psa. Onemogočanje takšnih in drugačnih obvestil vas bo obvarovalo pred poplavo nepotrebnih informaciji. Obvestila o porabi na računu? Te pustite. Obvestila o novih objavah na blogih, ki jih ne berete? Teh se lahko znebite.

In za konec: poženite protivirusni program. Čim večkrat. Globisnko čiščenje vaših napravic bo tako res temeljito.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)