Najboljši načini, kako se znebite neprijetnega vonja superg (ker poleti pogosto ne dišijo)

Poglejte preproste načine, s pomočjo katerih bo neprijeten vonj obutve le še preteklost.

23.7.2022 ob 5:39 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Najboljši načini, kako se znebite neprijetnega vonja superg (ker poleti pogosto ne dišijo)

Res je, da se poleti zaprti obutvi izogibamo kolikor se le lahko, a tisti, ki se tudi v vročih dneh ne odpovedo športu vedo, da so superege nepogrešljiva oprema.

In ker se poleti stopala izdatno znojijo, se v športni obutvi hitro pojavi neprijeten vonj. Odveč je poudarjati, da je ta na moč moteč, zato je dobro poznati načine, kako ga odpraviti. Nekaj preprostih, a učinkovitih niza portal rayofjoy.com.

Najprej sušenje

Začnimo na začetku: takoj, ko superege sezujete poskrbite, da se bodo dodobra posušile. Vendar ne na soncu ali pod vročim zrakom sušilca, saj lahko oboje poškoduje material. Najbolje jih je pustiti na senčnem in zračnem mestu. Če je mogoče, odstranite vložke in vezalke.

Če bi jih radi posušili hitro, vanje položite zmečkan časopisni papir ali v bombažno vrečko nasujte surov riž ali pesek za mačja stranišča. Tako napolnjene položite v čevlje. Oboje nase veže vlago in pospeši proces sušenja.

Za prijeten vonj

Ko so superege povsem suhe, pride na vrsto osvežitev. Tu je nekaj uporabnih načinov:

Jedilna soda

V notranjost obutve posujte jedilno sodo. Ta odstranjuje neprijetne vonjave. Pustite jo čez noč, še bolje bo, če boste tako pripravljene čevlje zaprli v plastično vrečko in jih položili v zamrzovalnik. 

Namesto sode lahko uporabite otroški puder, vendar pozor: način ni primeren za usnjeno obutev, saj lahko material pod vplivom sode popoka.

Sušilni robčki

Robčke, s katerimi v sušilnem stroju skrbite za prijeten vonj perila, lahko uporabite tudi za osvežitev čevljev ali superg, saj vpijajo vonjave in odvečno vlago, hkrati odišavijo obutev.

Nekaj jih položite vanjo in jih tam pustite cel dan.

Čajne vrečke

V čevlje položite dve ali tri vrečke priljubljenega čaja. Vpile bodo neprijetne vonjave, hkrati bo imela obutev svež vonj po sadju ali zeliščih.

Eterična olja

Zmešajte 60 gramov koruznega škroba in deset kapljic izbranega eteričnega olja. Z mešanico napolnite dve bombažni nogavici,  ju zavežite in položitev čevlje ter ju v obutvi pustite vsaj 24 ur.

Preberite še: Kako s poletne obutve odstraniti črne odtise stopal?

Morda vas zanima tudi: Triki proti pretiranemu znojenju stopal


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)