Kako odstraniti madeže ličil

Spoznajte preproste trike, ki vam bodo pomagali iz velikih zagat.

19.3.2016 ob 9:15

shutterstock_318731033.jpg

Kaj hitro lahko pride do nesreče, posledica katere je madež ličila na tkanini. Včasih lepotilni pripomočki pristanejo tudi na ploščicah in ogledalu od koder jih je prav tako težko odstraniti. Poglejte si zato preproste rešitve, kako jih premagati.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Šminka na tkanini. Madež šminke poškropite z lakom za lase in popustite 10 minut. Nato ga odstranite s čisto spužvasto gobico in oblačilo operite v pralnem stroju. Na ostanke šminke na tkanini lahko posujete otroški puder ali jedilno sodo oziroma natrete z belo kredo, madež zdrgnete s suho krpo in tkanino operete v pralnem stroju. Vsi ti postopki so učinkoviti tudi pri odstranjevanju drugih mastnih ličil.

Črtalo za oči na ploščicah ali ogledalu. Kako se je tam znašlo, niti ni pomembno, pomembno je, kako ga boste odstranili: naprej ga natrite s soljo, obrišite z vlažno krpo in šele nato očistite s sredstvom za čiščenje stekel. Način je primeren tudi za odstranjevanje madežev šminke s kozarcev. 

Maskara. Zlasti če gre za vodoodporno, boste imeli nemalo težav. Madež skušajte odstraniti z odstranjevalcem ličil. A naj ne vsebuje olja, sicer boste zadevo še poslabšali. Lahko si pomagate tudi z detergentom za pranje posode. Malo detergenta nanesite na madež, ga vanj vtrite, zdrgnite s toplo vodo in oblačilo operite kot običajno.

Tekoči puder. Madež natrite z brivsko peno ali šamponom za lase in oblačilo operite na način, ki ga tkanina dopušča. 

Puder v prahu in senčila. Madeže, ki so jih pustili na tkanini, najprej zmočite, nato pa nanje nanesite malce zobne paste. Počakajte nekaj minut, vzemite ščetko, z njo zdrgnite madež in ga sperite s toplo vodo. Oblačilo operite še v pralnem stroju.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)