Kako doma osvežiti oblačila

Modrčke na roke operite po približno petih nošenjih, prav tako tudi kavbojke, pižamo pa perite pogosteje.

7.11.2015 ob 9:15

shutterstock_132961508.jpg

Modrčke na roke operite po približno petih nošenjih, prav tako tudi kavbojke, pižamo pa perite pogosteje.

Nihče ne želi nositi zbledelih in obrabljenih oblačil. Prav zaradi prepogostega pranja pa ta izgubijo svojo barvo, obliko in s tem lepoto. Zato smo za vas poiskali nekaj nasvetov, kako pogosto prati oblačila in kako kar najdlje ohraniti njihov lepi videz.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

  • Modrčkov ni treba prepogosto prati. Operite jih po tem, ko si jih nadenete štiri do petkrat. Vedno pri pranju uporabite detergent za občutljivo perilo in jih perite na roke.

  • Obleke in srajce varujte pred madeži, ki jih na njih puščajo dezodoranti, in se potrudite, da bodo ti kar v najmanjši meri prišli v stik s tkanino. Operite jih po treh nošenjih.

  • Kavbojke z vsakim pranjem izgubijo nekaj barve, zato jih perite po približno petih nošenjih. Pred tem jih obrnite narobe, med pranjem pa vodi dodajte žličko soli, ki utrdi njihovo barvo.

  • Jopičev in jaken prav tako ni treba pogosto prati. Operite jih, če so na njih madeži ali pa po približno 10 nošenjih. Pred tem seveda obvezno preverite, ali jih sploh lahko perete ali zahtevajo zgolj kemično čiščenje.

  • Zagotovo ste pižamo prali preredko, kajti morali bi jo oprati potem, ko v njej preživite štiri noči.

  • Majice in spodnje perilo perite po vsakem nošenju. Če pa ste majico nosili manj kot štiri ure, jo lahko še enkrat oblečete. Nato pa naj le roma v pralni stroj.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)