Kako brez likalnika zravnati oblačila

Kadar pri roki nimate likalnika, lahko oblačila zravnate na drugačne načine.

20.3.2015 ob 1:00

shutterstock_115179544.jpg

Če ste na poti in nimate dostopa do likalnika, ali pa ga doma preprosto nimate, si lahko oblačila hitro in učinkovito "zlikate" tudi drugače.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Z ravnalcem za lase. Ovratnike srajc in manjše zmečkanine lahko hitro in preprosto "zlikate" kar z ravnalcem za lase. Medtem ko se urejate ga prižgite in nato tik pred odhodom poravnajte zmečkani del oblačila.

S sušilnikom za lase. Oblačilo obesite na obešalnik, stopite nekaj centimetrov stran in v zmečkani del usmerite zrak sušilnika za lase. Vztrajajte, dokler gube ne izginejo.

S pomočjo prhe in pare. Preden se odpravite pod prho, oblačilo z obešalnikom obesite na najvišji del v kabini ali kadi. Če so v kopalnici okna, jih zaprite, da para ne bi uhajala, potem poskrbite, da bo oblačilo obešeno tako, da se ne bo zmočilo. Oprhajte se kot po navadi, para pa bo medtem poskrbela, da bodo vse gube izginile.

S pršilnikom. Oblačilo obesite v odprt prostor, najboljše bo na balkonu ali terasi. Stopite približno 30 centimetrov stran in gube nalahno popršite z vodo – za boljši učinek v pršilnik poleg vode dodajte še nekaj mehčalca. Gube bi morale izginiti med sušenjem.

Z grelnikom vode. Ta metoda je podobna tisti s prho, le da je še učinkovitejša pri manjših gubah. V grelniku segrejte vodo do vretja, nato pa ga, medtem ko iz njega uhaja para, držite nekaj centimetrov pred zmečkanim delom oblačila.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)