Takšni in drugačni osvežilci zraka, razpršila in tudi dišeče svečke neredko vsebujejo snovi, ki zdravju niso najbolj prijazne. A vendar je tako prijetno bivati v lepo odišavljenem domu, da si jim je le težko odpovedati.
Kompromis? Domače dišeče svečke. Izdelava je na moč preprosta, aroma čudovita in kar je najboljše: negativnih stranskih učinkov nimajo.
Kaj potrebuješ:
- Steklen kozarec (prostornine 300 mililitrov);
- manjše storže (borovca ali macesna);
- palčke cimeta;
- posušene rezine pomaranče;
- posušen janež;
- ekstra deviško olivno olje;
- eterično olje nageljnovih žbic;
- eterično olje bergamonta;
- čajne svečke.
Izdelava:
- V steklen kozarec položi nekaj storžev, dve palčki cimeta, tri posušene rezine pomaranče, posušen janež.
- V posodo nalij 240 mililitrov olivnega olja in mu dodaj po osem kapljic eteričnega olja žbic in bergamonta.
- Pomešaj, ter olje nalij v kozarec s storži in drugimi sestavinami.
- Na površino olja previdno položi čajno svečko, jo prižgi in uživaj v aromi, ki se bo ob njenem gorenju sproščala.
Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock
oddajte komentar