Ideje, kaj ob koncu šolskega leta podariti učiteljici in vzgojiteljici

Kaj bi ob koncu šolskega leta podarili vzgojiteljicam in učiteljicam, se trenutno sprašuje marsikateri starš.

6.6.2021 ob 5:20 | Foto: GettyImages, arhiv proizvajalcev | Avtor: Da. M.

Ideje, kaj ob koncu šolskega leta podariti učiteljici in vzgojiteljici

Kmalu bo konec šolskega leta in če se otroci ukvarjajo z zaključevanjem ocen, pa se njihove mame z darilom za učiteljico oziroma učitelja. Prav nič manj dilem ni v vrtcih, tudi vrtčevske vzgojiteljice se vse pogosteje obdaruje, in če ste med tistimi starši, ki so zadolženi za darilo ob zaključku šolskega leta, vam bo naš seznam predlogov, kaj kupiti ob koncu leta, prišel zelo prav.

A predno se lotimo nabora idej, še nasvet, ki ga velja upoštevati prav vsakič, ko obdarujemo. Z darilom nikoli ne vsiljujmo svojega lastnega okusa. Torej, če osebe ne poznamo tako dobro kot poznamo le svoje najbližje, ne delajmo zaključkov, da mu bo nekaj zagotovo všeč, če je stvar všeč nam. Torej izberimo nekaj nevtralnega, vsesplošnega, brez pretiranih vzorcev, barv in potiskov.

Drugi nasvet pa je, da je stvar, ki jo kupimo, uporabna. Že res, da so ljudje, ki imajo radi spominke, a teh ni veliko in povsem možno je, da učiteljica ni med njimi. Vam se uokvirjena fotografija ali celo ilustracija vaših sončkov zdi prisrčna, a pomislite, za vzgojitelje in učitelje je njihovo delo le služba. Doma pa živijo svoje življenje.

In še nekaj, predno izberemo darilo. Če bo to delo domačih ustvarjalcev, bo vaš nakup toliko več vreden.

Knjiga

Morda se vam ideja za učiteljico zdi nekoliko nenavadna, a saj veste, kako gre: ''knjiga je najlepše darilo''. In, zakaj ne bi bilo tako tudi ob tej priložnosti. Je uporabna pa še počitnice so pred vrati, ko bo časa za branje več. Trenutno sta izšli dve knjigi, ki se dotikata ženskih tem: Irena Štaudohar: Kaj hoče ženska (založna UmCo) in pa Elena Ferrante: Zlagano življenje odraslih (Mladinska knjiga).

Če ima vaš otrok učitelja oziroma vzgojitelja, bo bolj primeren roman Gorana Vojnovića: Đorđić se vrača (Beletrina)

Zraven lahko podarite še držalo za knjigo Booky, da bo branje ob burji še lažje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Trgovina IKA (@trgovinaika)

Skodelice

Simpatične skodelice, na katere ustvarjalka Rebeka Perko napiše misel, ki bo vzgojiteljico ali učiteljico zagotovo spravila v dobro voljo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rebeka Perko (@ustvarjalnicarp)

Potem so tu zdaj že kultne slovenske skodelice PolonaPolona. Med njenimi skodelicami lahko izberete takšno, ki sovpada s predmetom, ki ga učiteljica oziroma učitelj izvaja. Einsteina za učiteljico fizike, Trubarja za slovenistko …

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PolonaPolona (@polonapolonashop)

Steklenička za vodo z motivom Alje Horvat

Pogost predlog med idejami za darila so tudi stekleničke za vodo, ki so res priročne, saj bo tako učiteljica poskrbela za dehidracijo skozi cel dan. Mi vam predlagamo stekleničko Equa s čudovitim motivom mlade umetnice Alje Horvat.

Vrečka za kruh Jagababa

Čudovita vrečka za shranjevanja kruha, ki pa si jo sam morda ravno ne bi kupil, a ko jo imaš, vidiš, kako priročna je! Sploh so vsi izdelki slovenske znamke Jagababa takšni, za katere smo veseli, da jih imamo oziroma smo jih dobili v dar. Če vas ne prepriča vrečka za kruh pa morda namizni prt, rokavice za peko ali kaj drugega.

Planer Zmorem

Običajno so vzgojitelji in učitelji redoljubni in strukturirani ljudje, le kdo bi bil, če oni ne. Zato so tudi pristaši dnevnikov oziroma planerjev. In za drugo šolsko leto je že na voljo vzgojiteljski planer, ki spada v linijo Zmorem. Ob doplačilu lahko planer personalizirate in na platnico vam oblikovalka napiše ime obdarjenca. Zraven dodajte še kakšen zanimiv kuli in darilo je lepo in uporabno. 

Pravo presenečenje

In za konec vam med našimi predlogi dodajamo še nekaj čisto novega na slovenskem trgu, Presenecena.si. A pozor, za to darilo je fino, če učiteljico oziroma vzgojiteljico le nekoliko poznate, saj boste morali za pravo presenečenje izpolniti preprost vprašalnik, s katerim si boste zagotovili čudovito personalizirano presenečenje, ki bo »nepričakovano« prispelo na prag njenega doma. Z darilom pa boste podprli tudi slovensko podjetništvo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Presenečena.si (@presenecena.si)

Preberite še: Ustvarjamo z otroki: Darilo za učiteljico

Morda vas zanima tudi: »Učiteljica, jaz bom itak youtuber« (Piše: Petra Cerar)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)