28.3.2017 ob 7:40
Instagram so zavzele barvite sklede, obroki polni barv in hranilnih živil, ki jed naredijo ne le okusno, ampak tudi zelo fotogenično. Čeprav so večhodni pogrinjki od nekdaj veljali za višjo raven kulinarike, pa se danes minimalizem prebija tudi na mizo.
Ne le, da iz skled obeduje vedno več domačih kulinaričnih mojstrov, ki sledilce na Instagramu dražijo s svojimi obroki, sklede so prevzele tudi kuhinje restavracij. V Ljubljani si eno takšnih že lahko privoščite na primer v Barbarelli, bistrojem pod arkadami glavne mestne tržnice.
Hit med vegani, ki zadovolji tudi mesojedce
Barvite sklede so postale pravi hit med vegani, ki morajo biti zaradi izogibanja vsej hrani živalskega izvora in s tem nekoliko zožani izbiri, toliko bolj iznajdljivi in domiselni. To pa nikakor ne pomeni, da so njihovi obroki dolgočasni, prazni in prehransko neuravnoteženi.
Med veganskimi Instagram zvezdniki je tudi ameriška nutricionistka, blogerka in kuharica Gena Hamshaw, pri kateri boste našli kup slastnih idej za zrhane sklede. Bistveno je, da izberete veliko barvite sveže, pokuhane ali pečene zelenjave, ki jo obogatite z močnejšimi ogljikovimi hidrati in proteini – na primer z dodatkom kvinoje, riža, tofuja, čičerike ali krompirja in kakšnih drugih testenin in prelijete z okusnimi polivkami – za intenzivnejši okus uporabite olivno ali bučno olje, balzamični kis, tahini ali pa naredite polivko iz avokada.
Če imate še vedno raje pridih mesa, lahko seveda dodate tudi koščke mesa – na primer piščanca ali koščke lososa, dodate popečen sir za žar ali kuhano jajce, vse skupaj pa potresete na primer s sezamom, arašidi, indijskimi oreščki ali bučnimi semeni.
Avtor: F. M.
Foto: Instagram
Več vsebin na to temo:
oddajte komentar