Čudežna mogočnost kisa

Šest učinkov, ki jih zmore kis.

20.11.2016 ob 6:00

nohti_shutterstock_370419704.jpg

Beli vinski kis slovi po številnih čudežnih učinkih, mnogokrat si z njim lahko pomagamo pri gospodinjskih delih, koristi pa lahko tudi pri lepotičenju. In kar je še posebej fino, ne vsebuje nobenih nevarnih kemikalij, torej je njegova uporaba telesu in okolju prijazna.

Kaj vse zmore vinski kis?

Lasem povrne svilnato mehkobo. Za mehke, sijoče in lepe lase v razmerju 1:2 kis zmešajte z vodo. Tekočino nanesite na lase in pustite 10 minut. Sperite s toplo vodo.

Podaljša obstojnost laka na nohtih. Preden si boste nalakirali nohte, jih deset minut držite potopljene v kisu. Tako bo lak na nohtih obstal dlje.

Kis nevtralizira vonj cigaret. Po zabavi, kjer se je kadilo, boste stanovanje najbolje prezračili s pomočjo kisa. Kis nalijte v lonček in ga postavite v sobo, kjer se je kadilo.

Razkuži kopalnico. Glede na to, da z njim lahko razkužimo številne površine, je odlično čistilo za kopalnico in wc. V stekleničko s pršilom nalijte kis in vodo, zopet v razmerju 1:2 in poškropite po površini, ki jo želite očistiti.

Čisti tla in preproge. Ko se boste lotili čiščenja tal, v dva litra vroče vode dodajte kozarec kisa in z mešanico pomijte ploščice. Če pa se morate lotiti madežev na preprogi, malo kisa zlijte direktno na madež in čez nanesite malo čistila za posodo. Pustite, da se posuši in podrgnite s ščetko.

Odstranjuje znojne madeže. Če vam je na majici ostal madež znoja, se ga boste najlažje znebili tako, da direktno na madež nanesete kis in pustite stati deset minut. Nato majico sperite s toplo vodo.

Avtor: Da. M. 
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)