6.12.2017 ob 9:50
Zagotovo tudi sami božično večerjo hitro povežete z visokimi izdatki. Ta naj bi namreč bila okusna, bogata, pestra in zato dokaj oklesti družinski proračun. A vendar londonski chef Miguel Barclay pravi, da je zadevo mogoče izpeljati s povsem sprejemljivimi izdatki ter niza načine, kako na praznični mizo postreči z jedjo, za katero boste odšteli komaj en evro po osebi.
"Verjeli ali ne, to je mogoče. S pravimi sestavinami in zlasti pametnimi nakupi. Svetujem piščančja stegna z brusnično omako in prilogami, ki so na voljo po kupcem prijaznih cenah. Kajti, zakaj celega piščanca ali celo purana, ko so stegna povsem dovolj? In še nekaj, izbirajte sestavine trgovskih in ne zvenečih tržnih znamk," svetuje Miguel.
Njegov recept smo nekoliko prilagodili našim okusom in izbrali sestavine po kar najnižjih cenah, ki so na voljo na policah naših trgovin.
Sestavine za eno osebo:
Sedaj pa k receptu, ki nikogar ne bo razočaral:
Recept bo nedvomno dobrodošel za vse, ki bi na božični mizi radi okušali nekaj okusnega, drugačnega in kar je v času, ko izdatki velikokrat poletijo v nebo najbolj razveseljivo, cenovno izjemno ugodnega.
Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock
oddajte komentar