Sezona bezga je v polnem teku in dobro je izkoristiti nežne bele cvetove z zapeljivim vonjem. Okusni so ocvrti z jajcem, iz njih lahko izdelamo sirup, druge hladne pijače, čaj pa tudi sladoled.
Poglejte, kako ga pripraviti.
Sestavine
- dva rumenjaka
- 40 gramov sladkorja v prahu (količino lahko zmanjšate)
- 150 mililitrov sladke smetane
- 100 mililitrov bezgovega sirupa
- dve veliki žlici soka limone
Priprava
- Rumenjaka in sladkor stepajte, da nastane čvrsta, svetlo rumena zmes.
- Mleko segrejte do vretja.
- Odstavite ga s štedilnika in mu med stalnim mešanjem dodajte rumenjake.
- Mešanico nato vrnite na štedilnik in kremo pri rahlem vretju kuhajte približno deset minut. Neprestano jo mešajte.
- Kuhano pustite, da se pohladi na sobno temperaturo.
- Stepite smetano, dodajte bezgov sirup in sok limone, nežno zmešajte v homogeno zmes in jo dodajte mešanici mleka ter rumenjakov.
- Če imate aparat za sladoled, mešanico vlijte vanj in ravnajte po navodilih za uporabo.
- Če aparata nimate, mešanico peljite v posodo, ki je primerna za zamrzovanje ter jo za dve uri postavite v zamrzovalnik.
- Po dveh urah jo zmešajte z mešalnikom in vrnite nazaj. Postopek ponovite dva do trikrat v presledkih dveh ur.
- Na koncu sladoled pustite v zamrzovalniku, da povsem zamrzne.
Recept s potrala Zadovoljna.hr
Preberite še: Spoznajte nicecream ali prijazni sladoled, primeren za vegane (recepti)
Morda vas zanima tudi: Recept: Veganski kokosov sladoled iz samo treh sestavin
oddajte komentar