Vpliv lune: 19. - 25. september: Polno skrbi za začetek tedna (Piše: Stane Padežnik)

Teden se bo začel v skrbeh, a končal bistveno bolje.

18.9.2023 ob 5:50 | Foto: Gettyimages

Slika avtorja - Stane  Padežnik Piše:

Stane Padežnik

Astrolog

Vpliv lune: 19. - 25. september: Polno skrbi za začetek tedna (Piše: Stane Padežnik)

PETEK, 22. SEPTEMBER, prvi krajec v strelcu ob 21.31

TOREK, 19. SEPTEMBER

Gibanje Lune v škorpijonu v opoziciji z retrogradnima Jupitrom in Uranom v biku, s katerima je Venera v levu v konfliktu, bo ustvarilo take dinamične sile, ki bodo povzročale vremenske skrajnosti in hujše naravne pojave v mednarodnem okolju, krepile zaskrbljenost zaradi velikanskih stroškov, upadanja gospodarske rasti in zaposlenosti, na osebni ravni pa nas priganjale k urejanju tistega, kar imamo in k čemur stremimo.

Pravičnejše nagrajevanje bo še vedno ena glavnih zahtev.

SREDA, 20. SEPTEMBER

Lunino žarčenje s škorpijonovega repa bo do prehoda v strelca ob 16.06 poleg neprijetnih energij in hujših vremenskih vplivov na nekaterih območjih vzpostavljalo tudi pozitivno povezavo z retrograd­nim Plutonom na kozorogovem repu, z njim pa blažilo poplavne, finančne in zdravstvene težave, ki bodo posledica opozicije Sonca v devici z retrograd­nim Neptunom v ribah.

Tvorno razmerje Merkurja z Jupitrom je vredno izkoristiti za dogovore, načrtovan­je in izvajanje projektov.      

ČETRTEK, 21. SEPTEMBER

Potem ko se bo Luna v strelcu umaknila iz opozicije z retrogradnim Saturnom v ribah, bo zašla v enak aspekt z močnim valovanjem Merkurja in do noči v prečudovit dvojni aspekt z Venero in Marsom, ki že nekaj časa krepita skupne energije.

Te so primerne za kulturne prireditve, umetniško izražanje, predstavitve avtorskih del, za ljubezenska srečanja, pa tudi za izobraževanje in brzdanje birokratske zahtevnosti. Veliko bo uveljavljanja upravičenosti do denarne podpore in prejemanja nakazil.

PETEK, 22. SEPTEMBER

Do prvega krajca v strelcu ob 21.31 bo čutiti pojemajoče navdušenje nad vsem, kar nas je dotlej priteg­nilo in kar smo spoznali. Ker bo Luna prešla konflikten aspekt z Neptunom in povzročala zmedo, pri nekaterih tudi malodušje in slabše počutje, bomo z manj energije izpolnjevali obveznosti ter se spominjali razposajenih poletnih dogodivščin.

Nekateri se jim bodo odpeljali naproti v toplejše kraje in se tako izognili pomoči prijateljem pri trgatvi ali spravilu poljščin.

SOBOTA, 23. SEPTEMBER

Ob 8.50, ko bo Sonce vstopilo v tehtnico, se bomo poslovili od koledarskega poletja. Luna v kozorogu bo ustvarjala tvorne energije z Merkurjem in Jupit­rom, da bomo lažje delali na vrtu, polju, v stanovan­ju, pri hiši, prenavljali tisto, k čemur nas priganja hladnejše in vse bolj vlažno jesensko vreme. Po naporih si moramo vzeti čas tudi za počitek, prijetno druženje ali premišljene nakupe. Ker se bo zvečer približeval zaostren aspekt z Marsom, obvladujmo razdražljivost, da ne pokvarimo odnosov.

NEDELJA, 24. SEPTEMBER

Vremensko obremenjujoče energije bo ustvarjala Luna v kozorogu, ki bo v jutranjih urah zapuščala konfliktni aspekt z Marsom, nato pa že ustvarjala ugodno povezavo z Uranom in Neptunom. Po prečuti noči bo zato komu prijalo poležati do kosila, a bolj disciplinirani bodo dan izkoristili za pripravljanje prazničnega vzdušja, kuhanje nedeljskega kosila ali obisk prireditve, ki je ne bodo želeli zamuditi.

Harmonija med planetoma ljubezni in zabave bo še prijetnejša v družbi simpatije in otrok.

PONEDELJEK, 25. SEPTEMBER

Skladno razmerje rastoče Lune v vodnarju s Soncem in Marsom v zračnem elementu komunikacije, medtem ko bosta tudi Merkur in Jupiter v idealnem odnosu v zemeljskem elementu, bo omogočalo napredovanje pri upravljanju družbeno pomembnih zadev, javnih ustanov, pri razvoju digitalizacije in spremembah v medijih.

Sestanki, konference, govorilne ure, izobraževanje v naravi bodo razkrivali stvari, na katere smo bili premalo pozorni in jih bo treba urediti.

Preberite še: Spoznajte svoj rojstni kamen in naj vam prinese srečo

Morda vas zanima tudi: Jasnovidka Aleksandra Winkler Drole: Vidim množično selitev Slovencev

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)