Vpliv lune: 17. - 23. oktober: Občutni vremenski vplivi (Piše: Stane Padežnik)

Tako bo na naša življenja ta teden vplivala luna ...

16.10.2023 ob 6:56 | Foto: Getty

Slika avtorja - Stane  Padežnik Piše:

Stane Padežnik

Astrolog

Vpliv lune: 17. - 23. oktober: Občutni vremenski vplivi (Piše: Stane Padežnik)

TOREK, 17. OKTOBER

Ko se bo Luna v škorpijonu oddaljevala od opozicije z retrogradnim Uranom v biku, s katerim lahko še povzroča šoke, pretrese, sumničenja, se bo zvečer spodbudno povezovala z Neptunom v ribah in Plutonom v kozorogu. Dominantni planet Mars, ki je v škorpijonu, bo občutke in predvidevanja še bolj izostril, zato bodo uspehi odvisni od naših odločitev in dejanj. Njegova dobra povezava z Venero v devici bo mnogim omogočila, da bodo prišli do gozdnih plodov, več denarja, prijateljev in simpatij.

SREDA, 18. OKTOBER

Čeprav bo Luna v strelcu vzbujala optimizem, ga bo retrogradni Jupiter v biku zaviral. Pravna in finančna vprašanja, ki se bodo zdela sporna, bodo nekateri upravičevali, a preiskave bodo razkrile slabo prakso. Na vse večje ogorčenje množic bosta kazala Merkur in Sonce v tehtnici, v konfliktu s Plutonom. Obsojan­je bo bolje prepustiti pristojnim organom kot pa ukrepati na lastno pest. Planeta ljubezni in okusnih dobrot bosta v harmoniji, zato bo mamljivo okušati sladkost ustnic, ne le kostanja.

ČETRTEK, 19. OKTOBER

Zelo ugodno povezovanje Lune v strelcu z Merkurjem in Soncem, ko bosta sočasno enako počela tudi Venera in Jupiter, bo primerno za potovanje starejših in mladine v oddaljene kraje, obiske sejmov, galerij, festivalov, strokovnih ogledov, izobraževanj, nakup pridelkov in njihovo predelavo v okusne izdelke. Pozno­popoldansko stresno razmerje z Neptunom bo slabilo pozornost in zagon, zato se bo dobro zateči v udobno okolje in si odpočiti pred večerno zabavo.

PETEK, 20. OKTOBER

Navezovanje poslovnih in drugih koristnih stikov bodo podpirale energije Lune v kozorogu, ki bo ustvarjala tvorne aspekte z dominantnim Marsom, Venero in tudi z Jupitrom. Mnogi bodo sklepali dogovore, njihova uresničitev pa bo odvisna od spremenljivih okoliščin, na kar kaže sožarčenje Merkurja in Sonca. Podobno bo z odločitvami na visoki ravni. Sledilo bo sproščeno vzdušje z glasbo in različnimi uprizoritvami. Z obnavljanjem in preurejanjem prostorov bomo lahko že zadovoljni.      

SOBOTA, 21. OKTOBER

Neugnane planince bo tudi v tem času Luna v kozorogu ponesla proti vrhovom in odprtim planinskim postojankam, kar bodo omogočale skupne energije aspektov z Uranom in Neptunom. Toda tveganje v smereh, kjer ni mogoče poskrbeti za varnost, ne bo primerno, saj bo bližajoče se tesno razmerje s Plutonom svarilo pred nevarnostjo, zaradi vremenskih in okoliških vplivov. Z nabiranjem gozdnih plodov, pripravljanjem priljubljenih jedi iz njih in veseljačen­jem si bomo polepšali dan.

NEDELJA, 22. OKTOBER

Na urejanje grobov in misli na preminule bo vplivala vzgonska energija Luninega prvega krajca v kozorogu ob 5.29. Ker bo v tesnem razmerju s Plutonom, po prehodu v vodnarja ob 8.07 pa še z Marsom, bodo vremenski vplivi občutni, tudi zaradi bližajočega se Luninega mrka. Turobno razpoloženje, a tudi analitično premišljevanje in duhovne vsebine bo prinašal prihod Merkurja v škorpijona ob 8.49. Znanci, prijatelji in nekateri sorodniki se bodo srečevali tudi po naključju.

PONEDELJEK, 23. OKTOBER

Medtem ko se bo Luna v vodnarju pomikala od stresnega aspekta z Jupitrom ter do noči zašla v prelomen in naporen aspekt z retrogradnim Uranom, bo Sonce vstopilo v škorpijona ob 18.21 in v njem sledilo Merkurju in Marsu. S tem bodo preiskave sum­ljivih dejanj dobile novo razsežnost, kar bo tudi koristno za omejevanje nelegalnih prehodov meje in navajanje na sezono prehladov, okužb, cepljenja, onesnaženega zraka, zimskih športov in visokih cen za ogrevanje.

Preberite še: Tedenski horoskop od 17. do 23. oktobra: Rojeni v tem znaku računajte na povečan dohodek

Morda vas zanima tudi: Kako veste, da vas ima vaš pes rad


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)