Skrivna sporočila živali: Kaj pomeni, če pogosto videvate orla in kaj, če vrano

Poglejte, kakšno sporočilo imajo za vas določene živali, s katerimi tako ali drugače pogosto prihajate v stik.

11.7.2023 ob 5:35 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Skrivna sporočila živali: Kaj pomeni, če pogosto videvate orla in kaj, če vrano

Indijanska plemena so verjela, da imajo srečanja z določenimi živalmi skriti pomen. Na mnoge od njih so gledali kot na sveta bitja in so bili prepričani, da prinašajo sporočila matere Zemlje.

Tudi druge starodavne ali mlajše kulture živalim večkrat pripisujejo poseben pomen.

Pogosto srečevanje z njimi zato vzemite kot napoved, da se vam obeta nekaj posebnega, opozorilo, da bi mogli nekaj spremeniti, se v kaj poglobiti, se nečesa veseliti ali se na nekaj dobro pripraviti.

Kateri so skriti pomeni živali, ki največkrat prinašajo sporočila?

Metulj je simbol sreče in notranjih sprememb

V številnih kulturah je metulj simbol sreče, pogosto tudi sprememb, notranje transformacije in iskanja ravnovesja med dušo in telesom.

Po nekaterih verovanjih simbolizira umrle prednike in njihovo zaščito. Če na nekom pristane metulj temne barve, naj bi mu pokojni prednik iz onstranstva pošiljal posebno sporočilo in ga spomnil na njegovo prisotnost.

Na drugi strani metulji svetlih barv, denimo rumeni in beli, simbolizirajo družinsko srečo in zadovoljstvo ter napovedujejo vesele dogodke.

Če najdete poškodovanega metulja, je to opozorilo, da bi morali več pozornosti namenjati obnašanju in odnosu do drugih. Če metulja sanjate, vas čaka usodno srečanje ali se vam napoveduje začetek romantične zveze.

Na Japonskem verjamejo, da je metulj simbol družinske sreče, zlasti, če gre za pisanega. Če pride v dom, se rahlo dotaknejo njegovih kril, si nekaj zaželijo, nato ga izpustijo. Verjamejo, da metulj tako na krilih željo ponese v svet in se bo zagotovo izpolnila.

Na Kitajskem metulj označuje dolgo življenje, izobilje, zakonsko srečo, radost in poletje. V Mehiki je simbol ljubezni, starim Grkom je predstavljal simbol nesmrtnosti duše.

Če metulja sanjate, vas čaka usodno srečanje.

Pikapolonica s sedmimi pikami prinaša srečo

Pikapolonica je simbol sreče in obetov, da se bodo zadeve obrnile vam v prid. Če jih pogosto videvate - v naravi ali na slikah - bodite hvaležni za vse, kar vam namenja življenje.

Pikapolonica prav tako nakazuje, da je čas za korake naprej proti svojim ciljem, pomembno pa je, da pikapolonico, če jo vidite v zaprtem prostoru, izpustite na prosto, saj mora v korist sreče svobodno leteti.

Če vam prileti na roko in nato hitro odleti, se lahko ves prihodnji teden veselite nečesa lepega.

Pikapolonica je simbol sreče in obetov.

Sokol vam sporoča, da odprite oči

Če pogosto videvate sokola, je to morda znak, da morate ponovno pretehtati nekatere rešitve, ki se vam ponujajo, da ne bi na koncu izbrali napačne možnosti.

Njegove ostre oči in močna krila vam sporočajo, da morate biti pozorni, na vse, kar se dogaja okoli vas.

Sokol v bližini nakazuje, da se je ali se bo v vašem življenju pojavila pomembna oseba, ki vas lahko veliko nauči ali da obstaja lekcija, ki jo morate osvojiti, preden se odločite za naslednji korak v življenju.

Skratka: bodite pozorni na vse, kar vas obdaja.

Sokol v bližini nakazuje, da se je ali se bo v življenju pojavila pomembna oseba.

Orel je znak duhovnega napredka

Orel je znak duhovne zaščite in predstavlja višjo zavest. Če pogosto videvate to žival - v naravi ali na slikah - pomeni, da prehajate v nova področja oziroma da duhovno napredujete.

V mitih se orel pogosto pojavlja kot kralj vseh ptic in simbol vrhovnega božanstva, nanj se gleda kot na bitje, ki prinaša srečo in uspeh. 

V širšem smislu ga povezujejo s pravičnostjo in velikodušnostjo, saj polovico plena vedno prepušča drugim ujedam.

Prav velikodušnost je lastnost, ki je boste deležni od nekoga, ki je ali bo prisoten v vašem življenju.

V mitih se orel pogosto pojavlja kot kralj vseh ptic in simbol vrhovnega božanstva. Adrea Paganini/Gettyimages

Vrana označuje smrt, iz katere se rodi novo življenje

V veliko kulturah in starodavnih religijah je vrana simbol nečesa slabega, a prav srečanje z njo lahko pomeni, da ste pripravljeni iz življenja izpustiti nekaj starega in vanj sprejeti nekaj novega. Gre za nekakšen simbol smrti, ki je pogoj za novo življenje.

Je torej znanilec sprememb in opozarja na to, da se življenje vseskozi spreminja in da se teh sprememb ne smemo bati, temveč nanje gledati kot na nekaj pozitivnega, čeprav na prvi pogled niso videti takšne.

Kuščar opozarja, da je treba prekiniti s preteklostjo

Kuščar ponazarja fleksibilnost, naglico in oster um. Ne gre pozabiti še, da so nekateri predstavniki te vrste mojstri zakrivanja oziroma se zlahka zlijejo z okoljem.

Za človeka ima posebno simboliko njihov rep, natančneje sposobnost, da tega odvržejo, kadar jih kdo zanj ulovi in jim nato znova zraste. To je opomnik za vse, ki pogosto videvajo to žival: nečesa slabega in negativnega iz preteklosti se morajo otresti in si zagotoviti priložnost za nekaj novega.

Kuščar opominja še, da se je treba posvetiti sanjam in ciljem. Če ga pogosto ujamete s pogledom, ste morda malo pozabili, česa vse ste zmožni in sposobni ter da premorete dovolj energije, da dosežete vse, le zaupati si morate.

Kuščar opominja, da se je treba posvetiti sanjam in ciljem.

Kača opominja, da je treba oživiti strast

V mitologiji, religiji, znanosti in literaturi širom sveta kače simbolizirajo plodnost, nesmrtnost, obnovo, zdravljenje pa tudi zlo.

V stari grški mitologiji je bila kača simbol prvih zdravnikov, bile so simbol egipčanskih kraljev in simbol Sonca.

Lahko predstavljajo seksualnost in strast ter opominjajo, da je treba to nekoliko oživiti. Kača namreč sporoča, da je strast eno glavnih gonil življenja.

Več energije torej usmerite v to, da bi sledili tistemu, kar vam pomeni največje zadovoljstvo oziroma tistemu, kar počnete z vso strastjo.  

Povzeto po portalu 24 sata.hr

Preberite še: Ko ste utrujeni, počivajte (in druge življenjske lekcije, ki se jih lahko naučimo od mačk)

Morda vas zanima tudi: Ne boste verjeli, kaj vaša najljubša barva razkriva o vaši osebnosti


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)