Pozor! Tu je retrogradni Neptun (in najbolj bo vplival na te štiri astrološke znake)

Nastopilo je obdobje retrogradnega Neptuna, katerega vpliv bodo najbolj občutili štirje astrološki znaki.

28.6.2022 ob 9:09 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pozor! Tu je retrogradni Neptun (in najbolj bo vplival na te štiri astrološke znake)

Potem, ko smo (eni bolj, drugi manj srečno) preživeli obdobje retrogradnega Merkurja, se je začelo obdobje retrogradnega Neptuna, ki bo trajalo od 28. junija in vse do tretjega decembra.

Dobra novica glede tega je, da je ta planet mnogo bolj, kot Merkur, oddaljen od Zemlje, zato ima njegovo navidezno vzvratno gibanje na dogajanje na našem planetu manjši vpliv, pa vendar so njegovi učinki opazni zlasti na področju sanj, idealov, simbolike, romantike, umetnosti in duhovnosti.

Ta planet je namreč povezan z abstraktnimi področji našega življenja.

V obdobju retrogradnega Neptuna se bodo zato kaj lahko odkrile na prvi pogled skrite stvari in zadeve, pred katerimi smo si do nedavnega zatiskali oči.

V ospredje bodo lahko stopile stvari, pred katerimi smo se želeli skriti, izrazitejši bodo občutki strahu, tesnobe, krivde. To bo idealen čas za duhovni samorazvoj za soočanje z resnico in za razblinjanje iluzij.

Pri večini bodo izrazitejše psihične sposobnosti in naravna intuicija, tako kot bo okrepljeno zaznavanje nevidnega sveta.

Bo pa dogajanje na nebu tokrat najbolj vplivalo na štiri astrološke znake. Katere, razkriva Sensa.hr.

Dvojček

Retrogradni Neptun vas bo pripravil do tega, da se boste bolj ukvarjali s prihodnostjo, z načrti in sanjami.

Kje se vidite čez 20 let? Se vam zdi, da stopate proti svojim ciljem ali da samo čakate, da se bo življenje odvijalo njim v prid? Ste dovolj aktivni, da bi uresničili vse načrtovano ali bi lahko storili kaj več?

Tokratni retrogradni Neptun vam zagotavlja priložnost za analizo dejanj, ki so pred vami in za vračanje fokusa na cilje ter ideale, ki vam od nekdaj pomenijo največ, ste pa jih morda zadnje čase nekoliko zapostavili.

Devica

Postavljeni boste pred poseben izziv, večkrat se boste namreč vprašali, koliko iskrenosti je v vaših odnosih.

Se spuščate v interakcije, v katerih se ne počutite izpopolnjeni? Dajate prednost željam in potrebam drugih ter zato pozabljate nase? Dopuščate, da drugi izkoriščajo vašo dobrohotnost in pripravljenost pomagati?

To je pravi čas, da objektivno pogledate na odnose in se ogradite od ljudi, ki vanje vlagajo veliko manj, od vas samih. Sploh, če gre za odnose z ljudmi, ki so vam blizu. Čas je, da jih postavite na sito in se obdate z osebami, ki vas znajo ceniti.

Strelec

Retrogradni Neptun vas bo pripravil do tega, da boste naredili temeljito analizo vašega zasebnega sveta.

Se vam zdi, da ste malo zašli s poti? Vzvratno potovanje tega planeta vas poziva k temu, da se dodobra zazrete vase in se vprašate, kako določene odločitve iz preteklosti in sedanjosti vplivajo na vaše trenutno življenje in kaj napovedujejo za prihodnost.

To je čas, da se otresete škodljivih vedenjskih vzorcev in v življenje uvedete spremembe, ki vas bodo na koncu pripeljale do pravega cilja.

Riba

Se podcenjujete? Retrogradni Neptun se giba v vašem znamenju, kar vam nudi idealno priložnost za odkrivanje in prepoznavanje lastne vrednosti.

Če vam je bilo prej nerodno pokazati se v pravi luči, se sedaj vprašajte, zakaj je temu bilo tako, premagajte zadržke in se naučite ceniti svojo avtentičnost.

To je odlična priložnost, da se povežete s svojo notranjo identiteto, da sprejmete sebe z vsemi lepimi ter manj lepimi lastnostmi in da odkrijete pravo vrednost, predvsem pa, da se o stiskah in težavah, ki vam stojijo na poti do uspeha, odprete nekomu, ki mu lahko brezpogojno zaupate in si tudi na takšen način zagotovite podlago za izpolnjeno življenje.

Preberite še: Horoskop: popolne počitnice za vsako znamenje

Morda vas zanima tudi: Horoskop: 5 znakov, ki so idealni za vročo poletno romanco


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)