Pozor! Prihaja zadnji retrogradni Merkur letos (kako ga preživeti in kako bo vplival na vas)

Leto 2022 se bo končalo in leto 2023 začelo z retrogradnim Merkurjem, ki bo vplival na dogajanje na Zemlji in seveda tudi na vse astrološke znake.

15.12.2022 ob 7:01 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pozor! Prihaja zadnji retrogradni Merkur letos (kako ga preživeti in kako bo vplival na vas)

Leto, ki se izteka in leto, ki se bo kmalu začelo, sta z enega vidika res posebni: povezuje ju namreč retrogradni Merkur, ki bo začel navidezno vzvratno potovati 29. decembra in se bo vrnil v normalne tirnice 18. januarja, vendar pozor, učinek retrogradnosti bo opazen še vse do sedmega februarja naslednjega leta.

Retrogradnost Merkurja praviloma ne obeta nič dobrega. Med njo namreč prihaja do zamud v prometu, tehničnih okvar, nerazumevanja v komunikaciji, težav v odnosih in podobnih zadreg, ki negativno vplivajo na kvaliteto bivanja in sobivanja.

Tako pa bo zadnji letošnji retrogradni Merkur v kozorogu vplival na posamične astrološke znake.

Oven

Ovni naj bodo zlasti pozorni na težave v komunikaciji na delu, saj se majhni spodrsljaji lahko hitro premenijo v velike katastrofe.

Poleg tega bodo rojeni v tem znaku v času retrogradnega Merkurja presekali kar nekaj odnosov, ki v njihovo življenje ne prinašajo nič dobrega. Tako bodo ohranili zdrav razum in si na dolgi rok izboljšali možnosti za uspeh.

Bik

Ta zemeljski znak bo imel med zadnjim retrogradnim Merkurjem letos in prvim naslednjega leta največ težav s tehniko:  bikom bo nagajala internetna povezava, slabo jim bo delala elektronska pošta, izgubili bodo lahko ključne podatke.

Zato naj bodo res posebej previdni in naj dosledno shranjujejo pomembne stvari ter redno preverjajo, če je njihova pošta prišla na pravi naslov.

Dvojček

Znamenje, ki slovi po svojih komunikacijskih sposobnostih in Merkur nadvladuje komunikacijo. Najbolj pa bo tokrat vplival na čustveno stanje dvojčkov.

Rojeni v tem znamenju bodo doživeli kar nekaj nepričakovanih pretresov, obstaja pa tudi dobra novica in sicer bo prav obdobje retrogradnega Merkurja dvojčkom omogočilo celjenje starih čustvenih ran.

Rak

To izjemno čustveno znamenje bi se vedno, zlasti pa v času retrogradnega Merkurja moralo malo bolj, kot drugim, posvečati sebi.

V obdobju navidezno vzvratnega potovanja Merkurja bodo raki deležni nemalo tehničnih težav, kar bo prineslo nekaj slabe volje na področju dela in osebnih odnosov. 

V tem času se jim priporoča jasno postavljanje meja. Tudi v odnosih z najožjimi člani družine. Le tako bodo lahko ohranili zdrav razum. Še eno opozorilo: raki, v obdobju retrogradnega Merkurja se izogibajte naložbam.

Lev

Levom bodo načrti med retrogradnim Merkurjem stalno padali v vodo, kar jih bo spravljajo v izjemen stres.

Prihajalo bo do zamud pri dobavi in dostavi, ogroženi bodo s potovanji povezani načrti, izdatki bodo višji od pričakovanih.

Levom se zato priporoča primerna skrb za svoje zdravje, fizično in zlasti duševno. Stres zaradi vsega prej naštetega ga bo namreč sicer znatno ogrozil.

Devica

Zemeljsko znamenje, ki je nagnjeno k perfekcionizmu. Prav zato retrogradni Merkur, ko zadeve delujejo vse prej kot popolno, devicam prinaša ogromno slabe volje in jeze.

Prihajajo bo od zamud, zdelo se bo, da življenja ne morejo nadzorovati in ta občutek je za device nekaj groznega.

Nasvet: umirite se in bodite odprti za predloge, kako obdobje, ki bo vse prej, kot prijetno, kar najbolj mirno preživeti.

Tehtnica

Znak, ki slovi po težnji k ravnovesju, bo potreboval veliko več truda kot sicer, da bi to ohranjal.

Velikokrat bodo tudi tehnice slabe volje in nejevoljne, pomembno pa je, da svoje negativne energije ne stresajo po ljudeh, ki so jim najbližje, saj bi tako še poslabšali  zadeve.

Škorpijon

Rojeni v znamenju, ki mu vlada Pluton, bodo v času retrogradnega Merkurja dobili veliko priložnosti za pozabljanje na pretekle izkušnje, ki jim v trenutnem času prav nič ne koristijo.

Deležni bodo tudi nekaj vse prej kot prijetnih soočenj: z nekdanjimi sovražniki in tudi z bivšimi ljubimci.

Strelec

Strelec se praviloma uspešno izogiba takšni in drugačni drami, obdobje retrogradnega Merkurja pa bo nekoliko drugačno.

Zaradi pomanjkanja primerne komunikacije bo namreč prihajajo do družinskih in prijateljskih dram, ki jih strelci res niso vajeni.

Kozorog

Ker bo prihajajoči retrogradni Merkur v znamenju kozoroga, ni nič nenavadnega, da bo najbolj vplival na to znamenje.  

Delu predani kozorogi ne bodo dobro vedeli, kaj se z njimi dogaja, zakaj nimajo volje in zakaj se zadeve, ki se jih lotevajo, ne odvijajo po načrtih.

Namesto, da bi podlegli paniki, naj se samo umirijo in počakajo, da obdobje preprosto mine.

Vodnar

V času retrogradnega Merkurja naj bodo rojeni v tem znaku pozorni na njihovo duševno in čustveno zdravje.

S primernimi sprostitvenimi tehnikami bodo veliko lažje prebrodili vse težave, ki jih prinaša retrogradni Merkur. Kar zadeve vodnarje, bodo te zlasti opazne z različnimi tehničnimi težavami.

Riba

Rojeni v znamenju rib so eni najbolj  miroljubnih in umirjenih posameznikov.

Bodo pa v času vzvratno potujočega Merkurja deležni kar nekaj neprijetnih situaciji v odnosu z njihovimi bivšimi ljubeznimi, kar jih bo spravljalo v veliko čustveno stisko in negotovost.

Drastične odločitve v tem času niso najboljša ideja, z njimi je bolje počakati, da se zadeve na nebu postavijo v običajne okvirje.

Povzeto po portalu Lifestyle Asia

Preberite še: Veliki horoskop za leto 2023: podrobne napovedi za vsako znamenje

Morda vas zanima tudi: Horoskop: 3 znaki, ki jih čaka čudovita zima (za enega bo prav magična)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)