Horoskop: to so največje laži o astroloških znakih

Poglejte, katerim mitom o astroloških znakih res ne bi smeli verjeti.

18.2.2022 ob 6:14 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Horoskop: to so največje laži o astroloških znakih

Vsak astrološki znak opredeljujejo določene lastnosti. Nekatere so jim pripisane upravičeno, druge žal ne. Katere so največje neresnice o astroloških znakih in kaj v resnici drži? Odgovore ima portal Well and good.

Agresivni oven

Največja zabloda o rojenih v tem znaku je, da so bojeviti in že kar agresivni.

Drži, da so ovni energični in dinamični ter včasih ravnajo nepremišljeno, a po srcu so to zelo dobri ljudje, ki nikoli nimajo namena nikogar prizadeti, kaj šele mu škodovati.

Leni bik

Tudi to, da so biki leni, ne drži. Res je, da so malo ležerni in da jim je naglica tuja, vendar jim je prav tako tuja lenoba. Oni delujejo bolj počasi, v miru razmislijo in, preden se lotijo reševanja težave, skujejo načrt.

Nepremišljenosti bik ne mara, marljivost pa je njegova vse prevečkrat spregledana kvaliteta.

Površni dvojček

Da, dvojčke nedvomno spremlja sloves, da so površni,  da ne zmorejo osnovati globljih odnosov in se vse vrti le okoli njihovega zadovoljstva.

A čeprav pogosto delujejo neresno in otročje, velikokrat razmišljajo o resnih življenjskih temah. Res pa je, da tega ne zaupajo domala nikomur in zato izpadejo vihravi, vedno razigrani ter v očeh drugih neodgovorni ali, če hočete, površni.

Čustveno šibek rak

Raki so v očeh drugih šibki, nepripravljeni na življenjske izzive ter pretirano čustveni in zato nagnjeni k tesnobi ter depresiji.

Takšen je le prvi vtis, raki so namreč visoko motivirani in osredotočeni na svojo kariero. Največ energije vlagajo v trdne temelje, ki bi jim zagotovili čustveno in materialno varnost. Ko te postavijo,  se lahko povsem posvetijo poslu, ki jim praviloma uspe.

Sebični lev

Dobro, treba se je strinjati, da je lev rad v središču pozornosti. Obožuje, kadar ga drugi občudujejo in ga hvalijo.

Kar pa ne pomeni, da so levi sebični. Dejansko so to zelo velikodušni posamezniki z velikim srcem, zaščitniški do ljudi, ki jih imajo radi in neverjetno predani.

Perfekcionistična devica

Rojeni v tem znaku se velikokrat zdijo malenkostni, pikolovski in pretirano kritični. A device niso takšne zato, ker bi bile bolestno perfekcionistične, temveč zato, ker si vedno želijo zgraditi boljši in lepši svet.

Prav tako verjamejo, da vsak lahko postane boljša verzija sebe, zato s kritiko ne žalijo, temveč spodbujajo posameznike, da bi odkrili svoje lastne kvalitete.

Neodločna tehtnica

Tehtnice slovijo po svoji omahljivosti in neodločnosti. Včasih tako dolgo tehtajo, da druge s tem spravljajo že ob pamet.

A ko se tehtnice enkrat odločijo, svojo odločitev v hipu realizirajo. Kar pomeni, da za tistimi, ki odločitev hitreje sprejmejo, na koncu prav nič ne zaostajajo.

Pohotni škorpijon

Globoko zakoreninjen je stereotip, da so škorpijoni nori na seks. Ni dvoma, radi imajo telesno ljubezen, ta jim veliko pomeni, niso pa z njo obsojeni in v njej uživajo le, kadar občutijo globljo povezavo s partnerjem.

Pohota torej pri njih še zdaleč ne igra glavne vloge.

Neresni strelec

Strelca se drži sloves, da je neresen in ga je strah resne zveze ter obveze. Pa vendar … strelci nimajo težav s predanostjo. Treba se je sicer strinjati, da neizmerno cenijo svobodo in da se tej niso pripravljeni odreči za vsako ceno, a ko najdejo pravo osebo, se ji brez težav povsem predajo.

Ob partnerju, ki ga spremlja na avanturah, moder ter resnicoljuben strelec nima težav nekoliko pristriči peruti svoje svobode.

Skopuški kozorog

Za kozoroge se govori, da so hladni, konservativni, tradicionalni, materialistično naravnani in škrti posamezniki.

Vendar niso skopuški in pohlepni, so pa varčni in premišljeni.

Za družino so pripravljeni storiti vse. Da bi ji ustregli, velikokrat pozabijo na svoja načela. Tudi z vidika denarja.

Nestabilni vodnar

Za osebe, rojene v tem znaku, se pogosto verjame, da so neobičajni, ekscentrični, nepredvidljivi, nestabilni in se zato nanje ni mogoče zanašati.

A čeprav včasih res pozabijo na dane obljube, še zdaleč niso neodgovorni. Na svet pač gledajo malo drugače, zagotovo pa drži, da vedno in v vsakem primeru pomagajo pomoči potrebnim.

Muhasta riba

Znamenje, ki premore veliko domišljije, kreativnosti, skrbnosti in nežnosti. Na drugi strani je to znak, za katerega velja, da hitro spreminja razpoloženje in glede tega pogosto zahaja v ekstreme ter so rojeni v njem vase zaprti in pretirano občutljivi.

Ribe so v astrologiji najbolj čustven znak. Njihova čustva so izjemno močna, zlasti hitro se vživijo v občutke sočloveka, ki vplivajo tudi na njihovo vedenje.  So torej izjemno empatične, ne pa muhaste.

Preberite še: Kitajski horoskop: najsrečnejši in najnesrečnejši znak v tigrovem letu

Morda vas zanima tudi: Horoskop: 11 najmočnejših ljubezenskih kombinacij astro znakov


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)