Horoskop: Kombinacije, ki so dokaz, da se nasprotja privlačijo

Čeprav so si po značaju različni, nekateri pari astroloških znakov dokazujejo, da te razlike niso ovira za ljubezen.

2.6.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Horoskop: Kombinacije, ki so dokaz, da se nasprotja privlačijo

Nasprotja se privlačijo. Pregovor, ki je vsem znan. Tako kot se večina dobro zaveda tudi, da privlačnost, ki sprva temelji na razlikah, lahko hitro izgine in tisto, kar je od začetka zanimivo ter vznemirljivo, vodi v nepremostljive ovire v zvezi.

A to ne velja za čisto vse primere. Kajti med astrološkimi znaki je kar nekaj takšnih, ki se po značaju razlikujejo, vendar jim to ne stoji na poti do srečne zveze. Kateri dokazujejo, da se nasprotja res lahko privlačijo, razkriva Thoughtcatalog.

Riba in devica

Ribe so čustveno odprte in svoje občutke nosijo na dlani, device so glede tega bolj zadržane in tisto, kar je v njihovi duši, raje skrivajo. Ko se v odnosu združita ti znamenji, riba devico nauči ozaveščati, sprejemati ter tudi izražati svoja čustva.

Prav tako tankočutna riba zadržani in velikokrat preobremenjeni devici nudi uteho, jo posluša, tolaži in ji zagotavlja občutek varnosti, prizemljena devica pa ribi približa praktične veščine, ki so nepogrešljive za dobro kvaliteto življenja: načrtovanje, organizacijo, doslednost. V vsem tem riba nekoliko šepa, saj velikokrat sanjari ter živi z glavo v oblakih in devica jo zna postaviti v okvirje, znotraj katerih zadeve le ne gredo predaleč.

 

V družbi disciplinirane device riba lahko uresniči svoje sanje, saj jo devica vselej podpira in ji pomaga na poti do uresničitve teh, jo spodbuja, da ne obupa in da na koncu žanje uspeh ter jo postavi na trdna tla, kadar vidi, da si zadaja nerealne cilje.

Skratka: to vodno in zemeljsko znamenje tvorita idealno kombinacijo čustvene inteligence in racionalnega pogleda na življenje ter lahko oblikujeta odnos, v katerem obe strani veliko pridobita.

Oven in tehtnica

Tehtnica je mirovnica, diplomatka, oven vse pove v obraz. Prav zaradi lastnosti življenjskega sopotnika imata lahko prvo in drugo znamenje veliko koristi: tehtnica ovna nauči, naj pomisli, preden reče, oven tehtnico, da se je včasih treba postaviti zase in zadeve predstaviti takšne, kot so, čeprav niso najlepše.

Tehtnica sicer obožuje ovnov svobodni pristop do življenja, ponosna je na njegov pogum, drznost in težnjo po popolnosti. Čeprav je praviloma premišljena in zadržana, nikoli ne odstopa, ko gre za boj za pravičnost in pri tem ji še kako pride prav družba ognjevitega ovna.

Oba sta se vedno pripravljena boriti za pravičnost in imata jasno začrtane prioritete, od katerih ne odstopata, potrebuje pa tehtnica včasih malo spodbude ovna, da dosega svoje ideale. In oven malo diplomatskega čuta premišljene tehtnice, da s svojo zagretostjo ne gre predaleč.

Kadar sta v odnosu združeni ti znamenji, se združita pravičnost ter pogum in zato tvorita odlično ljubezensko ter življenjsko kombinacijo.

Kozorog in rak

Kozorog slovi kot znamenje, ki ga delo hitro potegne vase, medtem ko rak vselej na prvo mesto postavlja čustva. Sicer se tudi rak ne ustraši dela, a veliko uspešnejši je, če ga pri tem vodi prizemljen in razumski kozorog. Ti znamenji sta si po značajih res različni, vendar tvorita zmagovito kombinacijo, saj se izjemno dopolnjujeta.

Rak vselej podpira kozoroga, mu zagotavlja varnost in čustveno zavetje, je njegov motivator in tolažnik, kozorog ceni rakovo čustveno naravo in mu zagotavlja stabilno okolje, ki ga občutljivi rak najbolj ceni.

Bik in škorpijon

Znamenji, ki cenita zaupanje in ga za nobeno ceno ne bi ogrozili. Čeprav gre za vodni in zemeljski znak, se dopolnjujeta na več nivojih: oba spoštujeta zasebnost, sta predana svojim sanjam in premoreta izjemno notranjo moč.

Škorpijon sicer večji pomen pripisuje čustveni naravi, bik na drugi strani verjame v stabilnost in je nekoliko zadržan, včasih preveč premišljen in škorpijonova drznost ga nemalokrat spodbudi, da vendarle premakne meje in vsaj včasih pogleda dlje od znanega obzorja, kar mu velikokrat koristi na poklicni in zasebni poti.

Tudi z vidika zasebnega življenja se ti znamenji lepo povezujeta in dopolnjujeta. Bik škorpijonu zagotavlja varno zavetje, v katerem lahko izrazi globoka čustva in misli, kar vodno znamenje najbolj ceni. Tako kot zemeljsko pri škorpijonu ceni odkritost, načelnost in čustvenost.

Gre za par, kateremu prav razlike omogočajo snovanje stabilnega odnosa, prežetega z veliko mero razuma ter ljubezni.

Preberite še: To je razlog, zakaj milenijci tako obožujejo astrologijo

Morda vas zanima tudi: Horoskop: Trije, v zakonu najnapornejši astrološki znaki 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)