Horoskop: 4 znaki, ki bi morali biti prijaznejši do sebe

Med astrološkimi znaki so tudi takšni, ki bi morali biti do sebe prijaznejši in prizanesljivejši.

16.12.2022 ob 6:28 | Foto: Julia Amaral/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Horoskop: 4 znaki, ki bi morali biti prijaznejši do sebe

Biti strog do sebe ni nujno nekaj slabega. Kajti prav po zaslugi tega se je nekdo vedno pripravljen izpolnjevati, razvijati in rasti. Biti preveč strog do sebe, to pa je nekaj povsem drugega.

Kajti ljudje, ki so do sebe prestrogi, nikoli niso z ničemer zadovoljni, se vedno ženejo za nerealnimi cilji in so na koncu vselej razočarani.

Tudi med astrološkimi znaki so posamezniki, za katere so značilne te značajske črte, ki jim na dolgi rok le škodujejo.

Kateri bi morali biti do sebe prijaznejši, na srce polaga Thought Catalog.

Rak

Ne morete biti vedno na voljo vsem, ki vas potrebujejo. Čeprav bi še tako radi priskočili na pomoč vsem prijateljem, članom družine in znancem v stiski, ste tudi vi samo človek, ki ne premore nadnaravnih sposobnosti in težnja po tem, da bi vselej bili na voljo, vas bo na koncu stala lastnega zdravja.

Ne krivite sebe za vse, kar se zgodi slabega. Kajti ni vaša odgovornost ter ne dolžnost in naloga reševati vsakega, ki se mu v življenju zalomi ali krene po napačni poti.

Ne morete reševati sleherne stiske, za katero slišite in ni vaša naloga vse ter vsakogar osrečevati. Lepo je, da imate veliko srce,a  treba si je priznati, da imate meje. Niste superčlovek. In ne trudite se, da bi bili.

Devica

Ste perfekcionist in vedno težite k popolnosti. Kadar se vam ta izmakne iz rok, trpite. A dopovejte si že, da je življenje včasih ena velika zmeda, ki prav nič ne spominja na popolnost.

Ne glede na to, kako zavzeto včasih nekaj načrtujete, se načrti lahko podrejo in ni vaša krivda, da se zadeve kdaj pač ne odvijejo tako, kot ste pričakovali.

Še nekaj: moto, ki bi ga morali že končno ponotranjiti je: motiti se je človeško. Napake se dogajajo. In zato, ker se dogajajo tudi vam, ne pomeni, da ste slabi. Nikar se ne sovražite zaradi njih. Sprejmite dejstvo, da nihče ni popoln in da življenje ni takšno.

Kozorog

Do sebe ste veliko prestrogi. Prenehajte se naprezati do onemoglosti, dovolite si kdaj oddahniti od vseh obveznosti in si privoščite sprostitev, saj vendar nočete pregoreti in izgoreti.

Vaš uspeh vam res veliko pomeni, imate jasno začrtane cilje, od katerih nočete odstopati, a življenje ni samo delo. Življenje so tudi družina, prijatelji, prosti čas, skratka stvari, katerim se nekdo posveča zgolj in samo iz užitka.

Vzemite si čas zanje, poiščite pravo ravnovesje med delom in zabavo in ne kaznujte se, če si dovolite kakšen dan biti leni. Ne glede na to, kakšne cilje imate, pomembno je počivati.

Riba

Preveč razmišljate in preveč se trudite vsem ugajati. Želite si, da bi bili vsi okoli vas srečni in zadovoljni ter menite, da je to, da so včasih ljudje tudi slabe volje, vaša krivda ter odgovornost.

Lepo je, da vam je za počutje drugim mar in da ste do vseh prijazni, a samo zato, ker bi si dovolili priznati, da ni vaša naloga skrbeti za srečo in dobro počutje vseh, ne bi bili sebični in nesramni.

Prav tako to, da si dovolite poskrbeti zase ne pomeni, da ste egoist. Tudi vi si zaslužite pozornost, tudi vi si zaslužite razumevanje in tudi vi se imate pravico počutiti dobro.

 Zato se vsaj včasih prenehajte obremenjevati s tem, kako skrbeti za dobro razpoloženje ljudi, ki vas obdajajo in na prvem mestu poskrbite zase.

Preberite še: Veliki horoskop za leto 2023: podrobne napovedi za vsako znamenje

Morda vas zanima tudi: Horoskop: To so najslabše lastnosti posameznih astroloških znakov


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)