Zato hči Serene Williams ni praznovala prvega rojstnega dneva

Hči Serene Williams ni upihnila prve svečke na tortici, za kar obstaja prav poseben razlog.

4.9.2018 ob 4:00

serena_williams_tenis_portret_micna.jpg

Otroške zabave ob rojstnih dnevih so vse bolj pompozne. Starši, zlasti tisti, s sveta estrade, med seboj prav tekmujejo, kdo bo svojemu podmladku pripravil lepše, atraktivenjše, skratka praznovanje, ki bo še dolgo ostalo v spominu povabljencev.

A tudi med njimi se najdejo izjeme. Ena takšnih je Serena Williams. Ta je še pred prvim rojstnim dnem hčerke Olympie, ki je na svet prijokala prvega septembra lanskega leta povedala, da deklica tega ne bo deležna in njen prvi rojstni dan je res minil brez posebnega pompa. Zakaj?

Kot je pojasnila Serena, sta z možem po verski izpovedi jehovi priči in praznovaje rojstnih dnevov je v nasprotju z njuno vero. Novica je v javnost prišla na tiskovni konferenci teniškega turnirja US open letošnjega leta. Športnica je tedaj povedala: "Olympia ne bo praznovala rojstnih dnevov. Smo jehove priče in tega ne počnemo."

Serena je sicer o svoji veroizpovedi večkrat spregovorila za tisk. Pred nedavnim je denimo za Vogue izjavila: "To, da sem jehova priča je zame pomembno, vendar nikoli nisem zavzeto sledila naukom svoje veroizpovedi. Alex (soprog) sicer ni bil vzgojen v nobeni veri, a je prevzel mojo in je pri tem zelo dosleden, velikokrat celo bolj, kot jaz."

Avtorica: M. FL., povzeto po portalu Marie Claire
Foto: Reurters, Instagram

Preberite še: Danci vzgajajo samozavestne, samostojne in srečne otroke – kaj pa mi? (piše Goga) ali pa Odkrili smo mali raj na Hrvaškem, kjer je z družino počitnikoval Marko Potrč


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)