V Tozd na kavo in ogled zanimive fotografske razstave

Projekt: V Ozadju bo na ogled cel september.

31.8.2017 ob 8:30

V_ozadju_3.jpg

V ljubljanskem lokalu Tozd si lahko od 1. do 30. septembra med pitjem kavice ogledate fotografsko razstavo Projekt: V ozadju avtorice Vesne Videnovič

Projekt je nastajal več kot leto in pol, rezultat pa je 30 fotografij. Fotografije dobesedno prikazujejo fotografirance od zadaj, torej njihove hrbte, preneseno pa njihovo ozadje, torej to, kar jih označuje, kar imajo radi, s čimer se ukvarjajo. 

Kljub enaki sceni in enaki postavitvi na koncu izjemne razlike

Ob pogledu na celoto vidimo, kako različni, svojstveni smo ljudje, in to nas dela zanimive. Izbrano je eno samo okolje – gozd. Avtorica je fotografirala v Ljubljani, in sicer v parku Tivoli in na grajskem hribu; tako je med vsemi 30 fotografijami rdeča nit ravno narava, saj so vsi med drevesi. Kljub vsej drugačnosti smo v naravi združeni v eno, saj nas ta povezuje.

V_ozadju_ 2.jpg

Najprej je fotografirala samo pomladi in poleti, potem pa se je odločila zajeti vse štiri letne čase, zato je nekaj fotografij tudi jesenskih in zimskih.

Nekatere osebe so si same izbrale, kaj jih označuje, drugim pa je to kar sama določila. Z njeno označbo niso bili ravno vsi zadovoljni, a menda niso smeli oporekati.

Tako je na primer eni prijateljici določila, da bo na fotografiji v roki držala cigareto, ker kadi kot Turek. Na koncu je fotografiranka le pristala na ta predlog in zdaj je to za avtorico ena boljših fotografij tega projekta. Če bo čas dopuščal, bo idejo nadaljevala in fotografirala še druge ljudi; v projektu želi imeti 50 fotografij. Namen serije je sočasno prikazati različnost in enost; vsakogar izmed nas kaj odlikuje, kot posamezniki smo neponovljivi, skupaj pa smo povezani in drug drugemu enaki.

Foto: Vesna Videnovič


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)