3.3.2016 ob 7:30
Če ste med tistimi, ki bolj uživate ob grizljanju krhljev, kot ob grizenju celega jabolka, berite dalje. Vnaprej narezani krhlji so namreč do časa malice porjaveli, a s preprostim trikom jih boste ohranili sveže.
Spremljajte nas tudi na Facebooku.
Kaj potrebujete? Celo jabolko, nož in malce debelejšo kuhinjsko gumico.
Kako se lotiti? Jabolko razrežite kot običajno, a shranite jedro. Ko ga zarzrežete, jabolko sestavite nazaj v celoto in ga pričvrstite z gumico - poveznite jo čez jabolko, da bo skupaj držala vse krhlje. Tako pripravljeno jabolko pospravite v vrečko ali posodo za malico.
Zakaj deluje? S ponovnim sestavljanjem jabolka preprečite, da so krhlji izpostavljeni zraku in kisiku, ki je pravzaprav kriv za porjavenje.
Ste za preizkus?
Avtorica: B. G.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar