Trik, s katerim razrezano jabolko ne bo porjavelo

Preprosta rešitev, ki bo ohranila jabolko sveže.

3.3.2016 ob 7:30

shutterstock_201981895.jpg

Če ste med tistimi, ki bolj uživate ob grizljanju krhljev, kot ob grizenju celega jabolka, berite dalje. Vnaprej narezani krhlji so namreč do časa malice porjaveli, a s preprostim trikom jih boste ohranili sveže.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Kaj potrebujete? Celo jabolko, nož in malce debelejšo kuhinjsko gumico.

Kako se lotiti? Jabolko razrežite kot običajno, a shranite jedro. Ko ga zarzrežete, jabolko sestavite nazaj v celoto in ga pričvrstite z gumico - poveznite jo čez jabolko, da bo skupaj držala vse krhlje. Tako pripravljeno jabolko pospravite v vrečko ali posodo za malico.

Zakaj deluje? S ponovnim sestavljanjem jabolka preprečite, da so krhlji izpostavljeni zraku in kisiku, ki je pravzaprav kriv za porjavenje.

Ste za preizkus?

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)