To bo po novem počela Amal Clooney

Amal Clooney je zasedla visok položaj, s katerega se bo lahko učinkovito zavzemala za svoja stališča.

28.4.2019 ob 4:37

amal_clooney_micna.jpg

Ne samo, da je Amal Clooney odvetnica, ki se v mednarodnih vodah bori za človekove pravice, pred nekaj dnevi je zasedla tudi visok položaj, s katerega se bo zavzemala za svobodo in varnost novinarjev ter za neodvisnost medijev.
Britanski zunanji minister Jeremy Hunt, jo je namreč imenoval za posebno britansko odposlanico za svobodo medijev.

Po poročanju The Guardiana je Amal ob imenovanju povedala, da je počaščena in hkrati zadovoljna, da se bo lahko še naprej zavzemala za obrambo in varnost novinarjev po vsem svetu. Ne samo kot odvetnica, temveč tudi kot posebna odposlanica.

"Kot pravna zagovornica novinarjev sem iz prve roke velikokrat videla načine, s katerimi lobiji, politiki, podjetniki in drugi vplivni vršijo pritisk na poročevalce. Neštetokrat sem bila priča napadom in aretacijam z namenom, da bi jih utišali," je povedala za E!.

"Pozdravljam potezo britanske vlade. Ta je zlasti v času, ko je veliko novinarjev v zaporih ali celo umorjenih, neprecenljiva. Veselim se pravnih pobud, ki bi zagotovile učinkovit odgovor na dejanja, ki ovirajo svobodo tiska."

V preteklosti je Clooneyeva večkrat zastopala novinarje, zaprte širom sveta in se trudila za njihovo izpustitev. Prisostvovala je tudi na vrhu G7, kjer sta se skupaj s Huntom v svojih govorih zavzemala za svobodo medijev.

Kot še poroča The Guardian, je njen cilj uporaba novih, legalnih postopkov, s katerimi bi se lahko odzvali na kršitve svobode medijev in se tako zavzemali za objektivno poročanje z vseh delov sveta ter preprečevali takšne in drugačne napade na sedmo silo oblasti.

Avtorica: M. FL.
Foto: Reuters

Preberite še: Pet neznank o Georgu Clooneyu ali To je bila zame najhujša preizkušnja

Morda vas zanima tudi: Osem navdihujočih citatov zvezdnic o tem, kako poskrbeti zase 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)