Si v 20. letih? Potem imaš zagotovo te prijateljice

Dvajseta leta so obdobje, ko se prične krog prijateljev redčiti in čeprav spoznavaš nove sodelavce, kolege ter prijatelje prijateljev, jih navadno ne spustiš tako blizu kot v mlajših letih.

7.5.2018 ob 8:57

prijateljici_sladoled.jpg

Mična ti svetuje, da se v teh letih nikakor ne zapreš vase ter novim poznanstvom še vedno pustiš odprto možnost, da se zbližate, seveda pa moraš vedeti, da z vsemi ljudmi najverjetneje ne boš postala najboljša prijateljica.

Pridvidevaš pa lahko, da se bo v tvojih dvajsetih po tvojem življenju potikalo osem tipov prijateljev, kot piše Man Repeller.

1 Prijateljica, s katero si vsake toliko izmenjaš nekaj sms sporočil

Pride obdobje, ko se nekaj časa intenzivno družiš z dekletom, ki ti sicer ni preveč podobno, a sta se v določeni točki v življenju znašli na istem mestu. Skupaj sta prebedeli marsikatero noč, se zabavali, si napisali na tisoče sporočil, kar naenkrat pa je prijateljstvo iz različnih razlogov izzvenelo. Še danes si vsake toliko pošljeta kakšen »pogrešam te« in morda »morava se ujeti na kavi«, a pri tem ponavadi tudi ostane.

2 Nekdanja sostanovalka

Če si srednjo šolo obiskovala izven svojega kraja, si si sobo verjetno delila z nekom, ki se je znašel v podobni situaciji. Delili sta si jutranje kave, večerne kozarce vina, dnevne težave in še marsikaj, a ko je v življenje ene izmed vaju prišel resen fant, sta se nekoliko oddaljili. Razumljivo, da ne spita več v isti sobi, a prijateljstvo gotovo ni izgubljeno.

3 Najljubša sodelavka

V novi službi si spoznala osebo, zaradi katere je osem ur za računalnikom precej lažje prebavljivih. Čeprav se družita le v pisarni, ena o drugi vesta skoraj vse, zaupata si partnerske težave, alergijske reakcije in zanimive zgodbe iz otroštva.

4 Prijateljica, ki te spravi v akcijo

Gotovo je v tvojem življenju oseba, ki neprestano teka naokoli, preizkuša nove stvari in spoznava ljudi. Takšna prijateljica bo morda malce oddaljena v obdobju, ko boš imela partnerja, a v trenutku, ko boš spet samska in svobodna, se bo ponovno prikazala in te spravila iz postelje. Takšni ljudje so zelo pomembni takrat, ko je čas, da začneš znova.

5 Hobi prijateljica

Spoznali sta se na plesnih vajah in ko sta obe končali tekmovalno kariero, sta se skupaj vpisali na pilates. Dobivata se le v telovadnici, na Šmarni gori ali z rolerji okoli Blejskega jezera, a ker imata radi enake hobije, se odlično razumeta.

6 Prijateljica prijateljice

Velikokrat se v življenju družiš z osebo, ki ti pravzaprav ni tako blizu, a je zelo blizu tvoji prijateljici in tako ste postale družba. O njej veš marsikaj, pa vseeno je nikdar ne pokličeš, da gresta sami na kavo. Podobno je tudi z dekleti najboljšega prijatelja tvojega fanta.

7 Oboževalka s socialnih omrežij

Nikdar se nista zares srečali in ne spomniš se, kdaj sta se sploh dodali na Instagramu, a ker ti to dekle spodbudno všečka čisto vsako novo sliko, ki jo objaviš, si jo kar malce vzljubila in postali sta nekakšni vzajemni oboževalki. Vprašanje, če bi se sicer pozdravili na ulici?

8 Prijateljica, s katero nikoli ne uresničita planov

Obstaja oseba, ki jo velikokrat srečaš in vsakič se dogovorita, da se bosta kmalu videli, se skupaj lotili projekta ali morda malce potovali. Sicer sta si zelo všeč in se odlično razumeta, a vajini življenji nikakor ne prekrižata poti in vedno vaju ponovno odnese vsako v svojo smer. Morda morata počakati do upokojitve, ko bosta imeli več prostega časa!

Smo našteli vse tvoje prijateljice?

Pripravila: E.N.
Foto: Thinkstock

PREBERITE ŠE // Starost, ko si ženske lahko obetajo najboljši seks ali pa Najmočnejša orožja proti neprijetnemu vonju pazduh


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)