26.8.2016 ob 6:45
Vikend pred nami bo idealen za piknike. Vroč žar ob hladnem bazenu, postavljeni ležalniki, napihljive blazine v vodi in domača limonada v hladilniku. Kaj bomo pa jedli? Burgerje, seveda!
In ker v poplavi gourmet burgerjev zagotovo gostje pričakujejo nekaj posebnega, jih presenetite s pulled pork burgerjem.
Burger z natrgano svinjsko pečenko
Priprava: 45 minut
Peka: 4 ure in 30 minut (za meso)
Sestavine (za 6 burgerjev):
6 običajnih bombic
800 g svinjskega plečeta v kosu
Čebula
2 stroka česna
120 g zelene solate ledenke
2 kisli kumarici
1 žlička paprike
1 žlička mlete kumine
5 žlic worcestrske omake
150 ml kečapa
1 velika žlica gorčice
5 žlic majoneze
3 žlice vinskega kisa
3 žlice olivnega olja
40 g rjavega sladkorja
Sol, mleti poper
Priprava:
Pečico segrejemo na 140'C.
Olupimo in narežemo česen in čebulo.
V skledi zmešamo začimbe, kečap, worcestrsko omako, kis, rjavi sladkor, sol in poper.
V litoželezni posodi na olju pečemo meso 3 minute na vsaki strani. Dodamo čebulo in česen in na zmernem ognju pečemo še pet minut. Zmes iz sklede prilijemo k mesu in dodamo še 150 ml vode. Posodo pokrijemo in damo v pečico. Pustimo, da se peče 4 ure in pol in meso vsako uro obrnemo (če je potrebno, med peko dolijemo še malo vode).
V skledi zmešamo majonezo z gorčico.
Solato operemo in narežemo. Kumarici narežemo na kolobarčke.
Litoželezno posodo vzamemo iz pečice in pustimo meso počivati 20 minut. V pečici segrejemo žar.
Bombice prerežemo na pol in jih malo popečemo pod žarom.
Meso razceframo z vilicami.
Spodnje polovice bombic namažemo z majonezo in gorčico. Po njej razporedimo solato, obložimo jo z mesom in nekaj kolobarčki kumaric. Bombice pokrijemo z zgornjo polovico in burgerje takoj ponudimo.
Recept za slasten burger smo našli v knjigi Burgerji: hot dogi in bageli v dobri družbi, avtorjev Valery Drouet in Pierra-Louisa Viela, ki je pred kratkim izšla pri Mladinski knjigi.
Avtorica: Da. M.
Foto: Shutterstock
Več vsebin na to temo:
oddajte komentar