Predstavitvena informacija

Po prazničnih nakupih kar v copatih

Tudi vi ne zmorete brez telefona? V zadnjih letih je ta postal resnično nezamenljiv del vsakdana, saj nam omogoča, da smo vedno in povsod povezani s svetom. V preteklih mesecih, ko se je svet ustavil, pa je dobil še dodaten pomen, saj prek njega ostajamo v stiku z najbližjimi, nakupujemo, se zabavamo in opravljamo bančne storitve.

2.12.2020 ob 1:30 | Foto: NLB | Avtor: P. I.

Po prazničnih nakupih kar v copatih

Če na telefonu preživite veliko časa zaradi poslovnih in zasebnih obveznosti, vam zagotovo veliko pomeni, da je ob tem poskrbljeno za najvišje varnostne standarde ter da najnujnejše opravke uredite hitro in enostavno. 

Najnovejši standardi za vašo varnost
Mobilno bančništvo že dolgo ni novost, a nam naši pametni telefoni omogočajo, da z domačega naslonjača udobno in varno opravimo še mnoge drugih stvari. Z uporabo mobilne denarnice NLB Pay lahko s telefonom preprosto, hitro in varno plačujemo spletne nakupe, poleg tega pa si lahko vanjo naložimo plačilne kartice NLB Maestro, Mastercard in Visa ter po potrebi dvignemo gotovino tudi na izbranih brezstičnih bankomatih.

»V hladnih dneh si najraje pripravim ogromno skodelico čaja, pojem malce čokolade ter brskam po spletu za izdelki za dom in obdarovanje svojih najbližjih,« nam je zaupala Lepa Afna. Vsi tisti, ki tako kot ona pogosto nakupujete prek spleta, gotovo poznate postopek vnašanja plačilnih kartic v spletno trgovino ponudnika in potrjevanje nakupa prek številčne kode, ki jo prejmete v SMS-sporočilu. Od novega leta bo potrjevanje nakupa zahtevalo večstopenjsko avtentikacijo, in sicer boste imeli možnost, da spletni nakup potrdite v mobilni denarnici NLB Pay s prepoznavo prstnega odtisa, prepoznavo obraza ali pa s štirimestnim geslom. Svoje spletne nakupe lahko vsi uporabniki banke NLB že potrdite prek biometrije z uporabo mobilne denarnice NLB Pay.

Preprosto in varno 
Mobilna denarnica NLB Pay omogoča tudi upravljanje z varnostnimi nastavitvami plačilnih kartic NLB, saj lahko v mobilni denarnici kar sami omejimo uporabo kartic. Uporabo izbrane kartice lahko zaklenemo za posamezen način uporabe ‒ za funkcije, ki nam povzročajo največ skrbi: plačila na spletu, plačila v tujini ali dvig gotovine na bankomatih ‒ ali pa kartico povsem zaklenemo. Omejitve veljajo tako za plačevanje z mobilno denarnico kot za plačevanje s fizičnimi karticami. Omejitev uporabe kartice je veljavna takoj. Ko pa jo želimo spet uporabljati, jo preprosto odklenemo in že jo lahko uporabljamo. 

Mobilna denarnica NLB Pay še močnejša v kombinaciji z mobilno banko Klikin
Mobilni telefon tako vse bolj postaja naprava, ki združuje vse, kar potrebujemo za sodoben življenjski slog. Za plačevanje in druge vsakodnevne opravke, za katere smo včasih morali obiskovati banko, lahko uporabimo kar mobilni telefon. Le izbrati moramo pravo aplikacijo – za plačevanje s karticami na brezstičnih plačilnih mestih, za dvig gotovine na brezstičnih bankomatih NLB ali potrjevanje nakupov prek spleta uporabimo mobilno denarnico NLB Pay. Če želimo preprosto plačati položnice (s funkcijo Slikaj in plačaj), pa uporabimo mobilno banko Klikin.

Aplikacijo NLB Pay si lahko uporabniki banke NLB naložite popolnoma brezplačno v trgovinah Google Play in App Store.

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)