Predstavitvena informacija

Po novem letu bo spletno nakupovanje zelo drugačno

Epidemija je korenito spremenila naše nakupovalne navade, saj množično kupujemo po spletu, ob nakupih v fizičnih trgovinah pa si želimo brezstičnih in varnih plačil. Kupujemo prav vse ‒ od knjig, živil, oblačil do doživetij in različnih tečajev ... Na spletu tako (pre)pogosto preživimo pomemben del dneva. Pa veste, da bo spletno nakupovanje po novem letu zelo drugačno?

16.11.2020 ob 5:30 | Foto: NLB | Avtor: P. I.

Po novem letu bo spletno nakupovanje zelo drugačno

V seriji člankov vam bomo predstavili vse, kar morate vedeti, da boste tudi po 1. januarju 2021 še naprej brezskrbno in enostavno plačevali na spletu. Takrat namreč v veljavo stopa nova evropska zakonodaja, ki prinaša večjo varnost spletnih plačil in boljšo zaščito potrošnikov pred goljufijami, v ospredje pa postavlja okrepljene standarde pri potrjevanju spletnih plačil.

Potrditev spletnih plačil samo z SMS-om kmalu ne bo več možna

Če smo bili do danes vajeni potrjevanja plačil samo z SMS-om, to v prihodnje ne bo več mogoče. Zahtevana bo namreč vsaj dvojna avtentikacija plačila. Stvar je preprostejša, kot je morda videti na prvi pogled. V praksi to pomeni, da boste spletne nakupe morali dodatno potrditi z biometričnimi podatki, kot so prstni odtis, roženica, obraz ali glas. Morda zveni zahtevno, a bo za uporabnike največje slovenske banke NLB prihodnost plačevanja popolnoma preprosta, saj je NLB med prvimi v Sloveniji z mobilno denarnico NLB Pay že omogočila enostavno in varno plačevanje na spletu. In da to res ni tako grozno, kot se morda bere, je svojo izkušnjo spletnega plačevanja z biometrijo z nami delila priljubljena vplivnica in mama dveh sinov Danijela Čutura Sluga, znana tudi po imenom Mami na off.

Ob jutranji kavi še hiter skok v spletno trgovino z Mami na off

Mami na off nam je zaupala, da najraje nakupuje kar ob prvi jutranji kavi, ko njeni fantje še spijo. Dejala je, da v trenutnih razmerah tudi ona, tako kot večina, veliko več nakupuje in plačuje po spletu, zato jo veseli, da ji je kot uporabnici banke NLB že na voljo mobilna denarnica NLB Pay. Kot zaposleni poslovni ženski ji veliko pomeni enostavna in hitra uporaba, a varnost ostaja na prvem mestu. Z NLB Pay lahko brezskrbno plačuje po najsodobnejših standardih, med drugim pa lahko upravlja tudi (varnostne) nastavitve plačilnih kartic ali izvede takojšnje plačilo Flik. In kaj najraje nakupuje?

»Dodatke za dom, saj se mi to že iz časov gradnje doma in ob dveh majhnih otrocih zdi izjemno priročno. Zaradi letošnje situacije pa zdaj celotna družina veliko več kupuje po spletu, vse od igrač, obutve, oblačil pa do gospodinjskih aparatov. Zelo smo pozorni tudi na zdravje, zato po spletu kupujemo tudi zdravila in prehranske dodatke. No, gotovo bi se našlo še kaj!« Danijela Čutura Sluga, @maminaoff

Danijelo lahko spremljajte na njenem Instagram profilu @maminaoff in se opremite s potrebnim znanjem za prihajajoče praznične dni, v katerih bo spletno nakupovanje z mobilno denarnico NLB Pay preprosto in brezskrbno.

Aplikacijo si lahko uporabniki banke NLB že brezplačno naložite v trgovinah Google Play in App Store.

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)