Po Evroviziji v Ljubljano prihaja Improvizija - njena bolj zabavna različica

IMPROVIZIJA 2019, Improvizacijska parodija Evrovizije bo 26. maja v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Kaj prinaša? Glasbo, ples, smeh in solze.

21.5.2019 ob 9:51

improvizija_evrovizija_cankarjev_dom_ljubljana_predstava_smeh3.jpg

Improvizija je gledališko-glasbena parodija Evrovizije. Je predstava, na kateri občinstvo določi naslove popevk, nastopajoči pa si besedilo izmišljajo sproti, po navdihu in kar na odru – medtem ko že nastopajo. Stilsko povsem raznovrstne zasedbe se potegujejo za naslov zmagovalne impro popevke večera. Na tem odru glasnega smeha, predvsem pa neverjetno domiselnih točk in hitrih misli nastopajočih, ne manjka.

Genialna sproti izmišljena besedila in komična voditelja

Nepozaben dogodek povezuje izjemno očarljiv, briljantno uigran in s šalami oborožen voditeljski par, zmagovalno pesem Improvizije pa s »televotingom« izberejo aktivno udeleženi obiskovalci. In brez skrbi - v nasprotju z Evrovizijo, kuhinja tukaj zagotovo bo!

improvizija_evrovizija_cankarjev_dom_ljubljana_predstava_smeh2.jpg

Letos se bo v nedeljo, 26. maja, ob 20.00 v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma za prestižni pokal pomerilo 10 žanrsko raznolikih nastopov, ki bodo parodirali evrovizijske nastope desetih držav – od Švedske, Grčije in Ukrajine, pa vse do Vatikana, Izraela in Slovenije.

Prireditev bosta vodila Rok Bohinc in Rahela Klopčič, v vloge pevcev in glasbenikov se bodo podali Luka Korenčič, Nina Sojar Košorok, Tim Kern, Maja Trampuš, Jera Krečič, Aleš Zorec, Ivan Mijačević, Goran Završnik in Luka Korenčič, umetniški vodja predstave pa je Peter Frankl.

improvizija_evrovizija_cankarjev_dom_ljubljana_predstava_smeh1.jpg

V letu 2019 bo Improvizija sicer doživela že svojo 18. izvedbo - začetki projekta segajo v daljne leto 2002, ko je predstava potekala še v prostorih KUD-a France Prešeren. Spektakel je kmalu postal prevelik za trnovsko dvorano, tako da najbolj zabavno popevkarsko tekmovanje pri nas od leta 2008 poteka v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. V sedemnajstih letih se je na odru Improvizije zvrstil cel kup zanimivih performansov, iznajdljivosti improvizatorjev pa je lahko parirala zgolj domišljija gledalcev, saj so v preteklosti določili zanimive naslove skladb, kot so: Izkopala si bom grob (prva zmagovalna popevka), Ljubica, zakaj? Chica, porque? (zmagovalna popevka 2006) in Ustreli mi galeba (zmagovalna popevka 2011).

Kdo bo letošnji slavni gost?

Improvizija ima tudi tradicijo, da pesem, ki je zmagala leto prej, na prireditvi zapoje znan slovenski glasbeni izvajalec ali performer. Lani je tako zmagovalno skladbo Improvizije 2017 zapel raper Zlatko, letos pa bo lanski zmagovalni komad Javna uprava na Mars zapel priznan slovenski ženski vokal, ki je tudi že stopil na oder Evrovizije! Za katero pevko gre, pa do prireditve ostaja skrivnost.

Improvizijo lahko spremljate tudi na Facebooku, vstopnice pa so že naprodaj TUKAJ.

Avtor: F. M.
Foto: Maruša Rems

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)