Petminutna jutranja rutina za popoln dan

Izberite eno od navad, jo vključite v svoja jutra in vsak dan doživite najboljši dan.

1.7.2016 ob 6:05

navade_shutterstock_273536972.jpg

Če se vam zdi misija nemogoče, ko berete o uspešnih ženskah, ki vsak dan vstanejo ob 5. uri zjutraj ali celo še prej in ulovijo sončni vzhod, na katerem od bližnjih hribov, si vsako jutro pripravijo najbolj zdrav zajtrk, v službi vsakič znova osupnejo sodelavce s svojo iznajdljivostjo, popoldne preživijo z otroki, ki jih čudežno ubogajo, in zvečer uživajo v večerji s partnerjem, vam predstavljamo rutino, s katero se lahko približate tem super ženskam.

Vsi poznamo tisti rek, dan se po jutru pozna. Zato ga moramo resnično izkoristiti, a ni potrebno, da zato vstajamo tri ure pred odhodom v službo. Veliko navad, ki lahko pripomorejo k uspešnemu dnevu, vam bo vzelo pet minut ali celo manj.

Predstavljamo vam sedem preprostih navad, ki vas bodo vsako jutro spodbudile k temu, da bo vaš dan uspešen.

navade_shutterstock_268450022.jpg

Napišite tri stvari, za katere ste hvaležni

Vsako jutro na list papirja napišite tri stvari, za katere ste hvaležni. Pomislite, kaj v življenju ste že dosegli, za koga ste srečni, da ga poznate in imate v svojem življenju. Ne razmišljajte o materialnih stvareh, pomislite, kaj vas izpopolnjuje.

Razmislite o tem, zakaj bo današnji dan odličen

Napišite si, kaj bo danes, če se res zgodi, naredilo vaš dan izjemen. Lahko gre za povsem enostavno stvar, na primer, da boste šli spat že pred polnočjo ali, da boste poklicali starše. Lahko pa si zastavite, kaj bolj pomembnega. Bistvo ni v zahtevnosti oziroma, da si zastavljate naloge, bistvo je v spominjanju na to, kaj vas osrečuje.

Meditirajte

Številne raziskave kažejo na pozitiven vpliv meditacije. Je odličen način spopadanja s stresom, negativnimi čustvi, spodbuja delovanje možganov, krepi spomin. Petminutno meditiranje, v katerem se osredotočite na svojo prisotnost in misli, lahko izjemno vpliva na to, kako bo potekal vaš dan.

Telovadite

Takoj ko vstanete, pet minut namenite vadbi. Lahko držite desko, naredite trebušnjake, sklece in nekaj vaj za zadnjico. Telovadba pred zajtrkom bo pomagala pri izgubljanju kilogramov in dvigu energije.

Posteljite posteljo

Avtor Charles Duhigg v knjigi Moč navade piše o tem, da jutranje pospravljanje postelje spodbuja produktivnost v nadaljevanju dneva. Gre za vsakodnevno rutino, ki pri vsakemu posamezniku spodbuja nadaljevanje drugih produktivnih nalog .

navade_shutterstock_399933028.jpg

Zapišite prioritete

Naredite seznam stvari, ki jih želite in morate opraviti čez dan. Pri tem postavite lestvico, kaj je bolj in kaj manj nujno. Tako boste veliko lažje dosegli cilje.

Vizualizirajte si preostanek dneva

Vizualizacija je eden izmed odličnih načinov poti do uspehov. Predstavljajte si, kako bo, ko boste dosegli kratkoročne in dolgoročne cilje. Ta podoba vas bo zagotovo gnala naprej.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Shutterstock

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)