Pet lastnosti, ki pripeljejo do bajnega bogastva (preverite, če jih imate)

Obstajajo lastnosti, ki so posameznikom z zajetnimi računi nedvomno pomagale na poti do uspeha.

11.8.2021 ob 5:20 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet lastnosti, ki pripeljejo do bajnega bogastva (preverite, če jih imate)

Finančna stabilnost je želja vsakega. Koliko sredstev nekomu zagotavlja to vrednoto, je sicer individualna zadeva, dejstvo pa je, da večina teži k temu, da bi se na račun vsak mesec steklo več, ter da vsaj majhno mero zavisti zbujajo tisti, ki so, če že ne bogati, pa zagotovo veliko premožnejši od običajnih smrtnikov.

Kaj pa jih je, poleg trdega dela, dobro izkoriščenih priložnosti, iznajdljivosti in sreče prilepljalo do takšnega položaja?

Nedvomno tudi lastnosti, ki so skupne večini izjemno premožnih. Poglejte, katere imamo v mislih in se vprašajte, če se z njimi lahko pohvalite tudi sami.

Potrpežljivost

Ameriški poslovnež, filantrop in vlagatelj Warren Buffett se na lestvici najpremožnejših uvršča na sedmo mesto. Kaj ga je pripeljalo nanj?

Kot je povedal v enem od intervjujev, največ zaslug za to pripisuje premišljenosti in potrpežljivosti, kar pomeni, da ga nikoli niso vabile na prvi pogled donosne, a tvegane naložbe, katerih ozadja ni poznal, temveč je raje zaupal preverjenim, varnim investicijam, ki se sicer niso hitro, a so se na dolgi rok zagotovo obrestovale.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Warren Buffett (@officialwarrenbuffett)

Človekoljubnost

Ko gre za najpremožnejše svetovne veljake ne moremo mimo ustanovitelja Microsofta Billa Gatesa, ki vsako leto znova osvaja vrh Forbsove lestvice najbogatejših, a kljub temu ostaja zavezan človekoljubnosti in pomoči šibkejšim.

S svojo fundacijo, ki jo vodita skupaj s sedaj že bivšo soprogo Melindo se trudi izboljšati zadeve na področju zdravja, izobraževanja, kmetijstva in financ in se z njo osredotoča predvsem na pomoč depreviligiranim skupinam povsod po svetu. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bill $ Melinda Gates Fan Page (@billgatesfoundationpage)

Hvaležnost

Oprah Winfrey ima zavidljivo kariero ter zajeten račun, za kar se med drugim lahko zahvali dejstvu, da je vsak dan znova hvaležna za vse, kar ji življenje prinaša lepega in dobrega.

Leta 2012 je denimo v intervjuju za O, The Oprah Magazine povedala, da ceni čisto vse, kar ji je namenilo življenje in s tem širi pozitivno energijo, kar se zagotovo odraža na njenem uspehu.

Pozitivno razmišljanje po njenem prepričanju ne pomaga le osmisliti vse trenutne in pretekle uspehe, temveč zagotavlja tudi pravo motivacijo za prihodnost.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oprah (@oprah)

Radovednost

V Latviji rojen milijarder James Richman zasluge za svoj uspeh pripisuje vedoželjni naravi. Znan je po tem, da večkrat podvomi v tradicionalne resnice ter tudi v aktualne avtoritete, išče odgovore na različna vprašanja in se ne ustavi, dokler zadevi, ki ga zanima, ne pride do dna.

Prav ta radovednost in vedoželjnost sta ga po njegovem mnenju pripeljala do uspeha. Ne samo lastnega, temveč tudi vseh, ki z njim sodelujejo.

"Odprt um in zdrava mera dvoma lahko izboljšata kvaliteto življenja posameznika in družbe na sploh," je povedal v enem od intervjujev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marrakech-fans (@marrakech_fan)

Pogum

Ustanovitelj Amazona, Jeff Bezos največje zasluge za svoj uspeh pripisuje pogumu in zavedanju, da včasih človek lahko tudi pade.

Padci so po njegovem mnenju nepogrešljiva sestavina poklicnega in osebnega napredka, do zastavljenega cilja pa se lahko prebijejo le tisti, ki ob njih ne obupajo, temveč se znajo pobrati in poskusiti vedno znova in znova.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Seveda so še druge lastnosti, ki nekoga pripeljejo do uspeha. Ne glede na to, kako se ta meri: v količini bogastva ali kako drugače. A omenjene so zagotovo neprecenljive in nepogrešljive.

Povzeto po portalu ExpertHub

Preberite še: Bankovec za pet, ki je vreden 500 evrov: preverite, če je v vaši denarnici

Morda vas zanima tudi: Finančna varnost ali ljubezen? Izkušnja dame, ki je bila v zvezi z bogatašem


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)