Obložena deska, ki osupne goste

Pripravite desko, ki bo navdušila povabljence.

9.6.2016 ob 10:10

deska_shutterstock_323374496.jpg

Če si ena izmed punc, ki svojo družbo z veseljem gosti pri sebi doma, te veseli, ko jim pripravljaš dobrote in uživaš v druženju ob okusni hrani in dobri pijači, potem si zagotovo tudi ena tistih, ki so kar malce vzhičene, ko pride 'voila' trenutek postavitve hrane na mizo. Saj vsi vemo, da jemo tudi z očmi, zato je pri pripravljanju hrane pomembno tudi, kako bo ta videti.

Zagotovo si že povabila na makrone, ki si jih zložila v lične skodelice ali pa na torto, ki je sijala iz razkošnega podstavka. Sedaj pa je čas za leseno desko! Ja, te so blazno popularne in še zelo priročne. Ob naloženi leseni deski boste v družbi preizkušali le najboljše specialitete, jo počasi praznili in sproščeno klepetali ob grizljanju prigrizkov.

Morda na videz obložena deska ne zahteva truda in misliš, da se jo pripravi ravno v času med zvoncem na domofon in hojo do vaših vhodnih vrat, a ne bo šlo tako zlahka. Dobra in okusna deska zahteva raznolike okuse in teksture ter zato nekaj razmisleka. Na leseni deski bi morala biti določena zbirka narezanih mesnin, nekaj kosov mesa, ki jih boste rezali z družbo, namazi, živila, ki skupaj ustvarijo pestre arome in okuse.

deska_unsplash.jpg

Med narezanim mesom lahko izbirate pršut, bržolo, bresaolo, slanino, mortadelo. Poleg postavite mesnine, ki jih boste rezali sproti – domačo prekajeno klobaso, suho salamo.

Na deski ne sme manjkati kakšen namaz. Več vrst paštet, tatarski biftek, sirni namaz z zelenjavo.

Poleg mesa in namazov pomislimo seveda še na prigrizke in dodatke – olive, kumarice, sezonsko sveže sadje (ta bo poskrbel za svežino ob vsem mesu), kruh, krekerji, gorčica, sir, čebulni čatni in humus.

Deska bo tako popolna, gostje navdušeni in prijetno druženje s polnimi usti zagotovljeno.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Shutterstock in Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)