O teh stvareh raje molčite

V določenih situacijah drugih pač ni treba prepričevati o tem, kako ste dobri in uspešni.

5.5.2017 ob 6:35

shutterstock_177390584.jpg

Ste že kdaj opazili, da ste o neki stvari na dolgo in široko razglabljali in jo razglašali naokoli, potem pa se vam je popolnoma izjalovila? Modreci in duhovni vodje zato svetujejo, da bi o nekaterih stvareh, tudi če so za vas zelo pomembne, preprosto morali (modro) molčati. Poglejmo, katere stvari torej raje zadržite zase, saj vam bo to prineslo dodatno pozitivno energijo.

Dolgoročni načrti

Ne govorite vse naokoli, kaj načrtujete, raje vztrajno delajte na svojem načrtu in mu dovolite, da se uresniči. Z govorjenjem trošite energijo, ki jo potrebujete za dosego pomembnega cilja. Že mnogi so se prepričali, da gredo njihovi načrti po zlu, če o njih preveč razpravljajo, poleg tega pa z razkrivanjem svojih načrtov drugim dajete možnost, da vam jih prekrižajo in tako preprečijo njihovo uresničitev.

Dobra dela

Res pravijo, da se dobro blago samo hvali, a to načelo raje jemljite v smislu, da dobra dela govorijo sama zase. Če naredite nekaj dobrega, se o tem ne hvalite naokoli – prevelik ponos vam bo odvzel še tisti duševni mir, ki ste ga morda imeli. Dobra dela pomagajo v tišini in samoti. Najpomembneje je, da z njimi nekomu pomagate, ne pa, da ste s tem vi videti boljši. Tudi sami se boste bolje počutili, če boste preprosto delovali v dobro vseh in o tem ne boste razlagali širnemu svetu.

shutterstock_553893067.jpg

Pogum in junaštvo

Nekateri vaši izzivi so drugim ljudem vidni, nekateri pač ne. Nekaterih se lotimo zaradi nagrade in pohvale, spet drugi tičijo v nas in preostali svet o njih nima pojma. Ko se nečesa lotite pogumno in tako sebi dokažete, da ste pravi junak, to raje zadržite zase. Ni treba, da vsak ve za vaše notranje bitke, pomembno je, da ste iz njih izšli kot zmagovalec in da so vam dale nove moči za naprej.

Družinske težave

Družina je družina in kot taka bi morala biti vsakemu tista osnovna celica, v katero se lahko zateče, hkrati pa jo tudi neizmerno spoštuje. Manj ko boste naokoli razlagali o družinskih težavah, bolj bo družina stabilna in močna. Določene stvari je treba rešiti v družinskem krogu, s partnerjem, z otroci. Ne pozabite, da boste vedno naleteli na koga, ki se veseli tuje nesreče, zato svoje intimne težave rešujte v svojem intimnem krogu – tako bo bolje za vse.

Obrekovanje in trači

Ko slišite trač in ga takoj poveste naprej, niste nič boljši od tistega, ki ga je povedal vam. Obrekovanje nikoli ni pozitivno, zato slabe stvari, ki ste jih videli ali slišali v službi ter na ulici, tam tudi pustite. Z obrekovanjem se polnite z negativno energijo, tako da se boste na koncu počutili vse slabše. Vsak ima svoje življenje, ki se tiče samo njega. Tudi vi ne bi radi videli, da se naokoli govori o vaši domnevni aferici, mar ne?

Avtorica: Mo. S.
Foto: Shutterstock

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)