Nepričakovana moč kave, ki ima v karanteni nate posebno velik vpliv

Kava je postala naš dnevni zapik. Za mnoge tudi najljubši. S tabo delimo, kakšne kave pijemo ustvarjalke Mične.

9.4.2020 ob 5:40 | Foto: Unsplash | Avtor: E. N.

Nepričakovana moč kave, ki ima v karanteni nate posebno velik vpliv

Z nekaj predlogi, kaj početi v karanteni, smo ti sicer že pomagali in če ti zmanjkuje idej, skoči sem. A ker naj bi tale situacija trajala še kar nekaj časa, se moramo oborožiti s kar čim več prijemi, kako ohraniti zdravo pamet. Težko zanikamo, da je situacija čisto navadna in zato je dobro, da se o njej čim več pogovarjamo.

Ravno iz tega razloga smo se danes s teboj odločili deliti nasvet, ki nam je v teh dneh zelo pomagal. Sliši se precej preprosto in morda se ti na prvo žogo zdi, da nič posebnega, a v resnici gre za precej pomemben ritual v dnevu, ki ti bo olajšal preživljanje časa v tvojem stanovanju. Govorimo o skodelici kave, ki te v tem času ne bo le prebudila v nov dan temveč postala tvoj novi mejnik v dnevu. No, naj razložimo.

V dneh, ko je vsak dan pravzaprav enak včerajšnjemu pa tudi tistemu, ki pride na vrsto jutri, kaj hitro nastopijo tesnobna čustva, žalost in drugi občutki, ki se jih sicer poizkušamo izogibati. Dejstvo je, da si še pred tremi tedni nihče ni predstavljal, da bi se nam lahko zgodilo kaj takšnega. Kaj nam, celemu svetu! Izrednih razmer seveda nismo vajeni, prav tako pa nismo vajeni dolgo časa zdržati na enem mestu. Pa tudi, če gre za naš dom. Pogrešamo družino, od katere smo morda ločeni, pogrešamo sodelavce, sošolce, prijatelje … In skodelico kave, ki smo je vajeni spiti z njimi!

Skratka, naš vsakdan je kar naenkrat čisto drugačen, kot smo ga bili vajeni prej in zaradi monotonosti urnika, ki nas seveda ne pošilja nikamor, se počutimo čudno. Počasi izgubljamo občutek za čas, dneve in morda celo tedne. Ravno zato pa strokovnjaki priporočajo, da se v dnevu poizkušamo držati rutine, saj nam bo ta dala občutek, da imamo kontrolo nad lastnim življenjem v svojih rokah.

Navadimo se na rutino, ki bo za nas prijetna, ne obvezujoča. Pričnimo s skodelico kave.

Seveda se lahko odločimo, da bomo pričeli divje telovaditi, se zagrizemo v knjige in vpišemo na online tečaj francoščine, a ker je uvedba tega čudnega koronastanja za naše možgane šok, pričnimo z majhnimi koraki. Navadimo se na rutino, ki bo za nas prijetna, ne obvezujoča. Pričnimo s skodelico kave.

Iz skodelice lahko zadiši ob katerikoli uri v dnevu. Skuhajte jo, kadarkoli vam to ustreza, le naj bo vsak dan ob približno enakem času. Izkoristite jo kot nek mejnik v dnevu, nek opravek, ki ga vsak dan z veseljem obkljukate. Še lepše pa bo, če k njej povabite svoje sostanujoče. In če živite sami, preko telefona na virtualno skodelico povabite svojo prijateljico, mamo ali koga drugega.

Skratka, skodelico kave vsak dan obarvajte v družaben dogodek. Naj bo to čas v dnevu, ko razmišljate o prijetnih stvareh, klepetate o lepih rečeh in se ob kavi prepuščate sanjam, spominom ali načrtom za prihodnost.

In še nekaj. Naši sosedi v uredništvu Odprta kuhinja imajo odlično idejo za malce drugačno skodelico kave. Preizkusi jo, recept najdeš tukaj!

Me pa danes s tabo delimo, kakšen je naš dnevni zapik.

Evi družbo pri kavi dela kužika Misa.

Petra je preizkusila dalgono, ta hip najbolj priljubeljno kavo na Instagramu.

Gogina jutranja kavica- macchiato s spominom na Alhambro iz Granade.

Namesto s sodelavkami, Daša sedaj kavo pije s svojima fantoma doma.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)